Alanya'da şiddetçi ağabeye hapis cezası

Alanya’da tapu yüzünden babasını ve kız kardeşini darp eden ağabeye 5 yıl, 6 ay, 17 gün hapis cezası verildi.

Alanya'da şiddetçi ağabeye hapis cezası

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Z.Y. avukatıyla birlikte katıldı. Davaya şikayetçi olan baba ve kız kardeş katılmadılar.

Edinilen bilgiye göre, baba N.Y, kız kardeş F.Y. ile ağabey Z.Y. arasında 24 Mart tarihinde ikametlerinde oturduğu sırada aralarında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Z.Y. iddiaya göre, babası N.Y’ye ait olan arsanın tapusunu zorla elinden aldı. Z.Y. bu sırada kuru sıkı tabancayı babası N.Y’ye göstererek, “Bu arsayı da satacaksın. Pazartesi günü tapunun önünde bekleyecekler. Gidip imzalayacaksın. Seni de gelmişini de geçmişinizi de sinkaf ederim” dedi. Bu sırada Z.Y. kız kardeşi F.Y’nin sopa ile bacağına vurdu. Yaşanan tartışmanın ardından Z.Y’nin ortak kullandıkları ikametinin kapı kilidini değiştirdiği öne sürüldü. Yaşanan olayın ardından baba N.Y. ile kız kardeş F.Y. cumhuriyet savcılığına başvurarak şikayetçi oldular.

3 SUÇTAN CEZAYA ÇARPTIRILDI

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan

Z.Y. suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti Z.Y'ye “Yağma” suçundan 4 yıl, 7 ay, “kasten yaralama” suçundan 7 ay, 15 gün ve “kötü muamele” suçundan 2 ay, 2 gün olmak üzere toplam 5 yıl, 6 ay, 17 gün hapis cezası verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER