Amacımız ceza yazmak değil, trafik kazaları azaltmak!

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç; yapılan denetimlerin asıl amacının ceza yazmak değil tüm vatandaşların güvenli bir trafik ortamı içerisinde seyahat etmeleri ve gidecekleri yerlere ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Amacımız ceza yazmak değil, trafik kazaları azaltmak!

Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Manavgat’ta son yıllarda turizm tesisleri ve işletmelerinin sayısında önemli ölçüde artışlar yaşandığını, özellikle korona virüs pandemisi sonrası süreçte oluşan beklentiye paralel olarak bu artışların kendini gösterdiğini belirten Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç, “Yerleşimi deniz kenarında ve rakımı düşük olan ilçemizde, yılın büyük bölümü havalar güneşli ve sıcak olmakta yaz aylarında ise aşırı nemle sıcaklıklar daha da yoğun hissedilmektedir. Yine, ilçemizin şehir merkezi ve işletmelerin yoğun olduğu bölgelerde motosikletin kolay park edilebileceği düşünüldüğünde de ilçemizde motosiklet kullanımı üst düzeye çıkmaktadır. Özellikle turizm sezonunun yaşandığı dönemlerde hem araç trafiği hem de yaya trafiği yoğunlaşmakta, bu bağlamda trafik akışında sıkıntılar yaşanmakta ve belirli saatlerde yollarımızın araç trafiğini karşılayamadığı da görülmektedir” dedi.

“Kazaların meydana gelmesi her vatandaş gibi bizleri de derinden üzmektedir”

2021 yılında yayımlanarak yürürlüğe giren 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planının uygulanması ilişkin 2021/2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanmasını hedeflediğine dikkat çeken Müdür Oymaağaç “Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin, sürekli ve yoğun şekilde kararlılıkla yürütülmesi ve toplumsal farkındalığın arttırılması amaçlanmıştır. İstenmemekle birlikte zaman zaman kazaların meydana gelmesi her vatandaş gibi bizleri de derinden üzmektedir. Bu bağlamda trafik kurallarına uyulması son derece önem arz etmektedir. Kurallara riayet etmediğimizde hem kendi canımızı hem de karşıdaki sürücünün canını tehlikeye atmış oluyoruz. Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için, trafiğin tüm aktif unsurlarının trafik kurallarına uymalarının sağlanması büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER