Alanyalı üretici ‘Yer Elması’yla şifa dağıtıyor

Alanya’nın tanınmış üreticilerinden ‘İş Adamı’ lakaplı Mustafa Sanay, kendi ürettiği yer elması ile vatandaşlara şifa dağıtıyor.

Alanyalı üretici ‘Yer Elması’yla şifa dağıtıyor

Görünüm olarak patates, kereviz ve zencefile benzeyen, sofralarda ne yazık ki az yer bulan vitamin deposu yer elması, Alanyalı üretici tarafından vatandaşlara tanıtılıyor. Aynı zamanda Ziraat Odası Delegesi olan İş Adamı lakaplı Mustafa Sanay, kendi ürettiği yer elması ile şifa dağıtıyor. Konuyla ilgili Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Sanay, “Yer elması, yüksek A ve B vitamini içerir. Afrodizyak etkisi bulunur.

Sinir sistemini korur. Stresin etkilerini azaltır, sakinleştirir. Halsizlik ve yorgunluğu azaltır. Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığa iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Mide ağrılarını hafifletir. Bağışık sistemini güçlendirir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Kansere karşı koruyucudur. Yaşlanma etkilerini yavaşlatır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Düşük kalorilidir. Zayıflamak isteyenlerin kilo vermelerini destekler. Nişasta içermez. Yer elması, şeker hastalığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kan şekerini dengeler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2021, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER