Altın fiyatlarında kafa karıştıran değişimler

Son dönemin en çok merak edilen konuları arasında yer alan altın fiyatları, özellikle ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası sert düşüş gösterdi.

Altın fiyatlarında kafa karıştıran değişimler

Altın fiyatları yön arıyor. Temmuz ayı Fed toplantısı sonrası toparlanma belirtileri gösteren altın fiyatları, ABD'de haftanın son işlem günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonrası sert bir şekilde geri çekildi.

TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ SİNYAL OLDU

Piyasaların gözü haftanın son işlem günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisi üzerindeydi. Fed'in para politikasını belirlemesi açısından kritik öneme sahip olan veri, Temmuz ayında 943 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşirken, işsizlik verisi yüzde 5,4'e geriledi.

Ekonomistlerin beklentisi söz konusu verinin 870 bin düzeyinde artması yönündeydi. Aşılanmanın artması sonrası ekonomide normalleşmenin sinyali olarak nitelendirilebilecek tarım dışı istihdam verisi, dünya merkez bankalarının öncüsü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasının geleceği açısından büyük bir önem arz ediyordu.

ALTIN TEPETAKLAK

Beklentileri aşan veri 1800 dolar psikolojik düzeyinde tutunma mücadelesi veren altın fiyatları için baskılayıcı oldu. Ons altın 1800 dolar seviyesinin altında hızlı bir geri çekilme yaşayarak 1758 dolar düzeyine kadar geriledi. Bununla birlikte 500 lira denemesi yapmaya hazırlanan gram altın fiyatları 488 lira ile haftayı tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER