Amazon 125 bin yeni çalışan alacak

Amazon, ABD’de depo ve nakliye operasyonları için 125 bin yeni çalışanı işe almayı planladığını ve saatlik asgari ücreti 18 doların üzerine çıkardığını açıkladı.

Amazon 125 bin yeni çalışan alacak

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi Amazon ABD’de depo ve nakliye operasyonları için 125 bin yeni çalışanı işe alacaklarını açıkladı.

Amazon Teslimat Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dave Bozeman, Reuters'e verdiği demeçte, şirketin saatlik asgari ücreti 17 dolardan 18 doların üzerine çıkaracaklarını ve bazı yerlerde çalışanlara işe başlangıç ikramiyesi olarak 3 bin dolar vereceklerini söyledi.

Amazon'un son maaş artışını sektör genelindeki güçlü rekabete bağlayan Bozeman, 125 bin yeni çalışanın şirketin büyümesine destek olacağını aktardı.

Amazon, ABD’de bu yılın başlarında açılan 250'den fazla tesise ek olarak, bu ay hizmete giren 100 lojistik tesisin işletilmesinde yeni işe alınacak çalışanların görevlendirileceğini açıkladı. Şirket, işe alım programı hakkında detaylı bilgi vermezken, tam ve yarı zamanlı olan pozisyonların mümkün olan en kısa sürede doldurulacağını duyurdu.

Amazon, 55 bin kişiyi istihdam edeceğini açıklamıştı

Amazon’un CEO’su Andy Jassy, Eylül ayı başında yaptığı açıklamada, perakende, reklam ve diğer iş kollarında talebi karşılamak için daha fazla iş gücüne ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Jassy, 55 bin kişilik işe alımların 40 binden fazlasının ABD’de olacağını, kalan kısmının ise Hindistan, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde olacağını bildirmişti. Şirketten yapılan açıklamada da, yeni işe alımlarla Amazon'un teknoloji ve kurumsal ekibinde yüzde 20'lik artış olacağı duyurulmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER