Anne baba adayları dikkat! Destek geldi

Devletin vatandaşlarına vermiş olduğu hizmetlerden biri doğumları desteklemek amacıyla yapılan doğum yardımlarıdır…

Anne baba adayları dikkat! Destek geldi

İstenen şartları taşıyan her aileye bir kereye mahsus olmak üzere verilen doğum yardımı için ailelerin dilekçe ile başvuruda bulunması gerektiği bilinmektedir. Başvuru sonrasında yapılan incelemeler sonucu doğum yardımı alıp almayacağı belli olan aileler sonucu e-Devlet kapısı üzerinden öğrenebilmektedir.

Devletin 2015 yılında başlattığı ve fazlasıyla talep gören uygulamalardan biri de doğum yardımı olduğu bilinmektedir. Yeni çocuk sahibi olan ailelere devlet tarafından çocuk sayısına göre tek seferlik verilen doğum yardımı doğuma teşvik olması adına yapıldığı biliniyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU SONUCU ÖĞRENME

Doğum yardımı başvuru sonucunu e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden doğum yardımı başvuru sonucu öğrenmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde; Tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açtıktan sonra çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız, Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek "Giriş" butonuna basabilirsiniz.

Daha sonra açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) yazıp arama butonuna basabilirsiniz.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU HAKKINDA

Doğum yardımı alabilmek için öncelikle başvuru yapmak gerekiyor. Bu başvurudan önce kayıtlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne giderek bebeğinizin "Kimlik Paylaşım Sistemi'ne" kaydının yaptırılması gerekiyor. Bu işlemin ardından Doğum Yardım Dilekçesi yazarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmetler Merkezlerinden herhangi birine dilekçenizi kendiniz vererek veya posta ve kargo yoluyla göndererek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER