FED Başkanı: ABD kripto paralara yasak getirmeyecek

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu. Powell, ABD’nin kripto paralara Çin benzeri yasaklar getirmeyeceğini söyledi.

FED Başkanı: ABD kripto paralara yasak getirmeyecek

Powell, konferansta kripto paralar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve ABD’nin Çin benzeri bir kripto yasağı getirmeyeceğini açık bir şekilde belirtti. Konferansta Ted Budd tarafından kendisine, kripto para birimlerinin kullanımını yasaklamak veya kısıtlamak ile ilgili bir planın olup olmadığı soruldu. Başkan ise böyle bir niyetlerinin olmadığını belirtirken kripto para birimlerine, özellikle de stablecoin’lere düzenlemelerin gelmesi gerektiğini ifade etti: “Kripto para birimlerini yasaklamak gibi bir niyetimiz bulunmuyor. Ancak bildiğiniz gibi stablecoin’ler banka mevduatları gibidirler ve düzenleme kapsamında değillerdir. Bu yüzden onlara düzenleme getirilmesi gerektiğinin uygun olduğunu düşünüyorum. 

Elon Musk: ABD hiçbir şey yapmamalı

Bilindiği üzere Çin Merkez Bankası, geçtiğimiz cuma yaptığı bir açıklamayla ülkedeki kripto para birimleri ile yapılan tüm işlemlere yasak getirmişti.Kripto paralara desteği ile bilinen ünlü milyarder Elon Musk’a da geçtiğimiz günlerde ABD’nin kripto paralar hakkında ne yapması gerektiği sorulmuştu. Tesla CEO’su bu soruya, “Hiçbir şey yapmamalarını öneririm. Uçmasına izin versinler” cevabını vermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER