Google ve JP Morgan virüs önlemlerini sertleştiriyor

Yeni koronavirüs varyantların oluşturduğu risk nedeniyle şirketlerin önlemleri de sıkılaşıyor. Google, aşı olmayan çalışanlarının maaşlarının ödenmeyeceğini ve işlerini kaybedebileceklerini belirtirken JP Morgan da aşısız çalışanlarının ofisten çalışmasına izin vermeyeceğini duyurdu

Google ve JP Morgan virüs önlemlerini sertleştiriyor

Google çalışanlarına şirketin aşı politikasına uymamaları durumunda ücretli izne gönderileceği uyarısı yaptı.

Açıklamada 18 Ocak tarihine kadar aşı kurallarını yerine getirmeyen personelin 30 günlük zorunlu izne çıkarılacağını, 92 gün sonra kurallara hala uymayan çalışanlarla yolların ayrılacağını duyurdu.

CEO Sundar Pichai, Temmuz ayında ofise dönüş için 2 aşı zorunluluğu olduğunu açıklamıştı. Ocak ayı itibariyle ofise dönüş planı yapılırken vakalardaki artış nedeniyle ofise dönüş zorunlu hale getirilmedi.

ABD'li banka JP Morgan da Manhattan ofisinde çalışan aşısız personelin Salı gününden itibaren evden çalışacağını duyurdu. Banka daha önce aşısız personelin ofiste çalışmasını test olmak koşuluyla onaylamıştı.

Birçok şirket yeni varyant nedeniyle ofise dönüş planlarını öteliyor

Biden hükümeti de 100 veya daha fazla çalışanı olan şirket çalışanlarının 2 doz aşı olması veya düzenli olarak test yaptırması için aşı zorunluluğu getiren kararnameyi imzalamıştı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER