Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Meclis'te yaptığı konuşmada, "2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında cari açığa değinen Nebati, "Bu yılın sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,6'nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdeli rakamları paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret görüşmelerine de değinen Nebati, "Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz" dedi.

"2,6 milyar TL kuraklık desteği ödemesi yapacağız"

Konuşmasında, "Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz" ifadelerini de kullanan Nebati, "Aralık ayının ikinci yarısından itibaren kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize toplamda 2,6 milyar TL kuraklık desteği ödemesi yapacağız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER