İş kurmak isteyenlere 75 bin TL destek!

İmalatçı işletmeler için devreye alınan hızlı destek programında yeni fırsatlar tanıtıldı. 3 Eylül'e kadar başvuranlara 75 bin liraya kadar destek sağlanacağı belirtildi.

İş kurmak isteyenlere 75 bin TL destek!

Pandeminin imalat ve tamamlayıcısı olan sektörlerdeki etkisini azaltmak amacıyla başlatılan Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'ndan yararlanmak isteyenlere bir fırsat daha tanınarak, destekler artırıldı. Destekten yararlanmak için bu şartlara dikkat edin! 

BAŞVURU SÜRESİ 3 EYLÜL’E KADAR UZATILDI 

KOSGEB'in Covid- 19 salgınından olumsuz etkilenen imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere yönelik başlattığı hızlı destek programında başvuru süresi, 3 Eylül'e kadar uzatıldığı açıklandı. 

Program, 2 bileşenden oluşuyor. İmalat ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki mikro ve küçük işletmeler birinci, 2017 ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler de ikinci bileşen kapsamında değerlendirilmeye alınacak. 

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK 

Bu programdan yararlanmak için işletmelerin Covid-19'dan önce faal olması ve 2019 yılında en az 75 bin lira gelir seviyesine ulaşmış olması gerekecek. 

Başvuru ve uygunluk kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, programa e-Devlet üzerinden online olarak başvuru yapabileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER