Öğrenciye 3 bin TL ödeme

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Enstitüsü 2021 yılı içerisinde lisans ve lisansüstü öğrencilerine toplam 3 bin liraya kadar burs sağlayacaklarını belirtti.

Öğrenciye 3 bin TL ödeme

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK)  bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu (TTK),Türk Dil Kurumu (TDK),Atatürk Araştırma  Merkezi (ATAM) ve Atatürk Kültür Merkezi'nce (AKM),2021 - 2022 eğitim öğretim dönemi içerisinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine toplam bin ile 3 bin lira arasında burs imkanı sağlanacağı ilan edildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Türk dili ve tarihi başta olmakla birlikte sosyal ve beşeri bilimler alanı içerisinde bilgi üretmek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ile görevli Atatürk Kültür, Dil ve  Tarih Yüksek Kurumu'nun bünyesi içerisinde TTK ve TDK'nin bulunduğunu ifade etti.

Hekimoğlu, başta tarih ve Türk dili olmak üzere sosyal bilimler alanlarını daha cazip bir hale getirmek ve başarılı öğrencilerin de bu söz konusu alanları tercih  etmelerini sağlama isteği ile yoğun bir mesai harcadıklarını belirtti.

Türk Dil Kurumu, ilk 3 tercihinden biri olarak Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları,

 

2

Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 505 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1000 ile 2000 lira arasında ve yine bu bölümler içinde kazandığı bölüme en yüksek puanla yerleşen 255 lisans öğrencisine 1000 lira olmak üzere burs verecek.

3


4

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER