Alanya'da kırtasiye telaşı başladı

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci ve velilerin kırtasiye alışverişi telaşı da başladı. Uzun bir süredir uzaktan eğitim gören öğrenciler yüz yüze eğitimlerine kavuşma hayali ile kırtasiyelerin yolunu tuttu. Kırtasiye işletmecisi Mustafa Değirmenci bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını aktardı.

Alanya'da kırtasiye telaşı başladı

Pandeminin en çok etkilediği alanlardan olan eğitim ve öğretim yaklaşık 2 yıldır uzaktan devam ediyordu. Sınav sonuçları uzaktan eğitimdeki verimi ortaya koyunca, aşı çalışmalarının da artmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni dönemde yüz yüze eğitim sinyallerini verdi. Hal böyle olunca veliler ve öğrenciler de okul ihtiyaçlarını gidermek için kırtasiyelerin yolunu tuttu. Alanya’da kırtasiye işletmecisi olan Mustafa Değirmenci, öğrencileri özlediklerini söyledi.

ÖĞRENCİLER ÖZLENDİ
Kırtasiye işletme sahibi Mustafa Değirmenci, okulların yüz yüze devam etmesi temennisinde bulunarak , öğrencileri özlediklerini söyledi. Değirmenci, ’’İnşallah bu defa okullarımız açılacak. Milli Eğitim Bakanı’mız bu şekilde sürekli açıklamalarda bulunuyor. Caddeler, sokaklar, herkes çocuklarımızı çok özlemişti. Onlar bir müddet eğitimlerini online sürdürdüler ama yüz yüze eğitimin verdiği verimi pek alamadılar. Bu yönden bakınca yeni dönemin hepimize hayırlı,uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

SINIFA GÖRE OKUL İHTİYACI DEĞİŞİYOR
Bir okul alışverişindeki temel ihtiyaçları aktaran kırtasiye işletme sahibi Mustafa Değirmenci, "Çocukların okulda öncelikli ihtiyaçları kalem,silgi,boya,defter,çanta gibi malzemeler oluyor.Tabi her sınıfa göre bu malzemeler değişiklik gösterebiliyor.Kimisinde boyalar farklı oluyor,defterleri farklı oluyor’’ dedi.

HAM MADE PLASTİKLERİ ETKİLEDİ
Geçen sene ile mukayese edildiğinde belirgin bir artış olmadığını fakat plastik ürünlerde ham madde sıkıntısı yüzünden bir artış söz konusu olduğunu dile getiren Değirmenci, ‘’Kırtasiye sektöründe çok afaki bir fiyat artışı olmadı. Ama pandemi döneminde ham maddenin tedariği az olduğu için ister istemez bazı ürünlerde fiyat artışı oldu. Örneğin, plastik gruplarında %20-25 fiyat artışı oldu. Diğerlerinde %5 ve %10 arasında değişiklikler oldu’’ diye konuştu.

1 TL’YE DE KALEM VAR 5 TL’YE DE 
Aynı ürünlerin çeşitli fiyatları olduğunu dile getiren Değirmenci, çocukların zevkine, beğenisine göre ürünlerde fiyat farklarının olabileceğini söyledi. Değirmenci, ‘’Bir kalemi bir liraya da alabilirsiniz, çocuk gider başka bir kalem de beğenir 5 liraya da alabilirsiniz. Bizim sektörümüzün yelpazesi, çeşitliliği çok geniş. Bir silgiyi 1 liraya da alabilirsiniz ama örneğin çocuğunuz bir silgi beğenir. Silginin üzerinde lisanslı, ürünün reklamı vardır üzerinde 10 TL’ye de alabilirsiniz. 4 liraya defter alabilirken 20 liraya da alabilirsiniz. Bu tamamen kişinin tercihine göre değişiyor’’ dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER