Alanya’da ev kiraları el yakıyor

Ev kira fiyatları, Alanya'nın en büyük ve önemli sorunlarından birisi haline geldi. Özellikle son dönemlerde kiralık konut fiyatları dudak uçuklatıyor

Alanya’da ev kiraları el yakıyor

Alanya'da son yıllarda artış gösteren ev kiraları, vatandaşın cebini yakıyor. Asgari ücretle çalışan vatandaş, aylık elde ettiğin gelirin neredeyse tamamını mülk sahibine ödemek zorunda kalıyor. Gelirinin hemen hepsini kiraya yatıran vatandaş, fatura ödemeleri, çocukların giderleri, gıda ve giyim malzemelerine yaptığı harcamalarla ayın sonunu borçlu bir şekilde getiriyor. Öte yandan her yıl artan nüfus, konuta olan ihtiyacı arttırıyor.
İlçenin herhangi bir yerinde ortama düzeyde 1+1 dairelerin aylık kirası 1750 - 2000 TL'den başlıyor. 2+1 ve 3+1 daireleri ise 2500 - 3000 TL'den ucuza bulmak imkansız.

KİRACILAR İSYANDA

Alanya'da mülk sahiplerinin duyarsızlığından şikayetçi olan kiracılar, evlere istenen fahiş fiyatlara isyan ediyor. Bir sosyal paylaşım platformunda yayınlanan, lüks değeri olmayan, ortalama durumda olan ev için istenen 3 bin lira kiraya yorum yapan, Ayşe Saçak isimli bir vatandaş: "3 bin nedir ya 1+1 siz kafayı mı yediniz bu para kolay mı kazanılıyor, nasıl vicdanınız el veriyor 1+1 yere 3 bin tl" diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER