Alanya’da hamsi sezonu açıldı

Hamsi sezonunun açılmasıyla birlikte, hamsiler, Alanya'da tezgahlarda yerini aldı. Geçen sene 50 TL’den satılan hamsi bu sene 30 TL’den tezgahlarda alıcısını bekliyor.

Alanya’da hamsi sezonu açıldı

En çok tüketilen deniz mahsulü arasında yer alan hamsi, Alanya’da sezonun açılmasıyla birlikte tüketiciye sunuluyor. Tüketicinin en çok merak ettiği şey  ise, her zamanki gibi  hamsinin fiyatı oldu.

HAMSİLER TEZGAHLARDA YERİNİ BULDU 
Bu sene hamsinin verimli olduğunu belirten balıkçı Hasan Eroğlu, değerlendirmelerde bulundu. Eroğlu,” Geçen yıl  küçük ve etsiz olan hamsiler bu sene gayet kıvamında sezon çok güzel başladı balıklar hem kaliteli hemde uygun. Herkese bol bol  balık yemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

KİLOSU 30 TL'DEN AÇILDI
Eroğlu, bu sene hamsinin kilosunun geçen yıla oranla daha uygun olduğunu belirtti. Eroğlu, “ Geçen yıl hem küçük hem etsiz olan hamsiler tezgahlarda 50 TL’den müşterisini buluyordu. Bu sene ise durum daha farklı, hamsiler hem iri hemde etli tezgahlarda ise 30 TL’den satışa başladı” diye aktardı.

“HAFTA BAŞI AMA VATANDAŞ YOK”
Alanya’da balık satışı yapan Mehmet Koku ise, “ Balık var ama vatandaş yok. Okulların açılmasıyla ve sezonun kötü geçmesiyle birlikte vatandaşlarda alım gücü kalmadı. Beklentilerimizin karşılığını alamıyoruz” dedi.

“KAR AZ ZARAR ÇOK”
Koku şu sözlere yer verdi, “Hamsi sezonu başladı. Bu balıklar  sezon balıkları ama alım olmadığı için bizlerde tezgahları dolduramıyoruz. Tüketim yok, kar az zarar çok” sözlerine yer  verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER