‘Alanya’da inşaat sektörü altın çağını yaşıyor’

Alanya’nın yükselen yıldızı haline gelen inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden olan Fenercioğlu A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Aycan Fenercioğlu, pandemide sektörün altın çağını yaşadığını söyledi.

‘Alanya’da inşaat sektörü altın çağını yaşıyor’

Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Aycan Fenercioğlu, Pandemiyle birlikte Alanya’ya gelen turistlerin eylemlerinin değiştiğini, ev almaların arttığını söyledi. Fenercioğlu, “Özellikle Alanya’da pandemiden sonra, inşaat sektörüne katkı sağladı aslında. Buraya gelen yabancıların eylemleri değişti. Evlerine mahkum olan herkes pandemi de gezmenin, görmenin tadını anladılar. Bu nedenle tercihler değişti. Herkes tatilini otellerde kalıp yapardı bu pandemi ile değişti. Şu anki fikir daha çok kendi evim olsun diye. Geçen sene çok uygun krediler verildi. Faiz oranı düşük olarak bu da çok etkili oldu talep meselesine. Şehrimizin güzelliği, denizi, kumu, güneşi etkili oluyor bu durumda. Bu nedenle çok olağandışı bir talep gelişti . Bizler yabancıya mülk satışında ihracat yapmış oluyoruz. Bir nevi Alanya içinde güzel bir reklam oluşuyor. Bunların hepsini bileştirdiğimizde Alanya’da çok ciddi bir talep oluyor inşaat sektörüne. Bu trend tabi hep böyle gitmez. Bir iki yıl daha bu şekilde sürecek gibi görünüyor. Tahmini olarak söylüyorum bir uzman görüşü olarak değil. Alanya’da 2021 yılı inşaat sektöründe zirvede yani altın çağında” diye konuştu.

‘4 yıldır kentsel dönüşüm alanında yer aldıklarını söyleyen Fenercioğlu, şehrin çevreyolu ve deniz arasında sıkışıp kaldığına değindi. Bu nedenle de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Fenercioğlu, “Kentsel dönüşüm işinde aktif olarak 4 yıldır varız. Alanya’da kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu fark ettik. Adı kentsel dönüşüm ama hepsi binasal dönüşüm. Bizler maalesef binalarda yapabiliyoruz bu dönüşümü. Alanya’da kentsel dönüşüm ihtiyacını fark ettik ve çalışmalara başladık. Şehir çevre yolu ve deniz arasında sıkışmış durumda. Bu da arsaların yetersiz olması ve olan arsalarında anormal fiyatlara satıldığı oluyor. Bizde bu durumda kentsel dönüşümü Alanya’da nasıl geliştirebiliriz diye birkaç örneğini yaptık. Mevzuat kentsel dönüşüme bir ekstra katmıyor. Burada pastayı üçe bölmek yerine beşe bölüyoruz. İkisini mal sahibi üçünü müteahhit alıyor. Alanya’da bina yüzde 30 ve 40 küçülerek kentsel dönüşüme giriyor. Bu da bazı vatandaşların hoşuna gitmiyor tabi ki. Dairemiz niye küçülüyor diye soruyorlar. Daire küçülüyor ama yeni teknoloji, daha dayanıklı, daha konforlu bir bina oluşuyor. Tek dezavantaj daire küçülüyor. Ama binalar küçülmeden kentsel dönüşüme girilemiyor” diye konuştu.

Pandemi sürecinin kendileri için avantaja döndüğüne değinen Fenercioğlu, “İlk birkaç hafta iyi diye düşündük. Sonra hemen bir önlem almaya karar verdik. Biz arkadaşlarla çalışıyorduk. Bizim için avantaja döndü. Talep de olunca projelerimizi geliştirdik. Pandemi kurallarına uyarak çalışmalarımıza devam ettik. Aşılarımızı olduk. Olmayanların da yapmasını istiyoruz” dedi. Başarı için gençlere seslenen Fenercioğlu, “Önce altın kural çalışmak. Çalışmadan başarıyı elde etmeyi düşünmek tamamen saflık olur. Bilmediğimiz konularda kendimizi geliştirmek. Doğru insanlarla çalışmak. Bilgiyi paylaşmak. Hiç kimse pes etmesin. Düşünce kalkmasını bilin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2021, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER