Alanya’da seraya zehir sıkarak patlıcanları sararttılar: Zarar 300 bin TL!

Alanya’nın Toslak Mahallesi'nde 2 dönümlük serasındaki 2 bin 500 kök patlıcana kurutucu zehir sıkılan çiftçi isyan etti. Yaklaşık 300 bin TL zararda olduğunu belirten üretici mahsullerine zarar verenlerin bulunması için yetkililere seslendi.

Alanya’da seraya zehir sıkarak patlıcanları sararttılar: Zarar 300 bin TL!

Alanya'da patlıcan ekili seraya zehir sıkılan çiftçinin bir yıllık emeğini bir gecede sararttılar. Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde geçimini çiftçilikle sağlayan Nasuh Arslan, 2 dönüm seraya 2 bin 500 kök patlıcan ekti. Önceki günlerde yağan yağmurlardan sonra serasını incelemeye giden Arslan, gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadı. Serasındaki patlıcanların sarardığını gören Arslan, hayatının şokunu yaşadı. Husumetli oldukları akrabaları tarafında seraya kurutucu zehir sıkıldığını yada ilaç yaptıkları makinenin içine zehir katıldığını iddia etti. Arslan, yaşanan olayın ilk olmadığını iddia etti. Daha önce de bu tür vakalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten üretici, duruma isyan etti.

‘300 BİN TL ZARARDAYIM’

Yaklaşık 300 bin TL zararı olduğunu söyleyen Arslan, “Toslak Mahallesi Ketenek Mevkii’ndeki 2 dönümlük serama 2 bin 500 kök patlıcan ekmiştim. 25 Kasım’a kadar mahsul alıyordum. Geçen gün serama geldiğimde patlıcanda kırışma ve sararma olduğunu gördüm. Ziraat mühendisleri yaptıkları inceleme sonucu serama ot ilacı yapıldığını tespit etti. Mühendisler patlıcan fidanlarının sökülmesi gerektiğini söyledi. Şu anda bin bir emekle yetiştirdiğim 2 bin 500’ün üzerindeki fidanlarımı sökmekten başka çarem yok. 250-300 bin TL zarardayım. Konaklı Jandarma ekipleri gereken müdahaleleri yaptı. Karakola şikâyette bulundum. Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gerekli dosyaları ileteceğim. Husumetli olduğun akrabalarımdan şüpheleniyorum. Ancak şahısları gözümle görülmediğim için şu şahıs diyemem. Yetkililerden yardım istiyorum. Geçen yıl da buna benzer bir olay yaşandı. Çocuklarımın rızkıyla oynuyorlar. Benim başka bir gelirim yok. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

‘İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK KOLAY MI?’

Üretici Nasuh Arslan’ın kızı Azize Arslan ise, “Ailem tüm zorluklara rağmen tarımı sürdürmeye çalışıyorlar. Allah’tan gelen bir şey olsa tamam denilir ama bu kul işi. Şüphelendiğimiz isimler var. Açık açık isim vermiyoruz. İsim de verebilirdik ama biz bunu yapmıyoruz. Geçen yıl ve önceki yılarda da aynı olay yaşandı. Her yıl buna benzer bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. Ellimizde bir kanıt yok diye bunu sürdürmelerini istemiyoruz. Biz artık sesiz kalmak da istemiyoruz. Yapılan ot ilacı nedeniyle seradaki bütün verim gitti. Bu seradan normal şartlarda 2 sezon daha verim alacaktık. Güçleri sadece hayvana bitkiye yetiyorsa onlar zaten insan değil. Yetkililerden gerekli desteği bekliyoruz. Olayların bu şekilde kapanmasını istemiyoruz” diyerek isyan etti.

Kaynak: Yeni Alanya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER