Alanya’da yoğun sağanak yağışı! Son 15 yılın en kötüsü...

Meteoroloji, Antalya il genelinde hava şartlarının hayatı felç edeceği konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamaya göre, vatandaş son 15 yılın en kötü hava şartlarıyla karşı karşıya...

Alanya’da yoğun sağanak yağışı! Son 15 yılın en kötüsü...


Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Antalya için kırmızı uyarıda bulundu. İzmir, Aydın, Muğla için sarı, Burdur için turuncu alarm verilen açıklamada Antalya için çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.  Antalya merkezde ve batı ilçelerinde aşırı yağış (100-200 kg/m2), yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak (300 kg/m2) şeklinde olması bekleniyor. Yapılan tahminlere göre Antalya'da, son 15 yılın en kötü hava şartlarının yaşanması bekleniyor.

ALANYA'DA DA OKULLAR TATİL Mİ?

Kemer, Kumluca ve Finike'de okullarda eğitime bugün ara verilirken tahmin edilen hava şartları sebebiye uyarılar da peş peşe geldi. Yağışların Batı Akdeniz'in 1300m ve üzeri kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Alanya'da yaşayan birçok veli ve öğrencinin aklında ise "Alanya'da da okullar tatil mi?" sorusu var. Konuyla ilgili yetkili makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER