17.Alanya Uluslararası caz festivali muhteşem performanslarla başladı

Dünyanın dört bir yanından cazseverleri bir araya getiren Alanya Uluslararası Caz Festivali bu yıl 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Birbirinden başarılı performansların sahnelendiği festivalin ilk gününde binlerce kişi alana akın etti.

17.Alanya Uluslararası caz festivali muhteşem performanslarla başladı

Her yıl onlarca yerel, ulusal ve uluslararası etkinliğe imza atan Alanya Belediyesi, heyecanla beklenen Alanya Uluslararası Caz Festivali’nin startını Klaipeda Castle Caz Band ve Caz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio konserleriyle verdi. İlk kez 2003 yılında düzenlenen ve bu yıl 17. kez kapılarını ziyaretçilerine açan festival, yerli ve yabancı binlerce kişinin akınına uğradı. Tarihi Kızılkule önünde oluşturulan festival alanı hınca hınç doldu. Festivale Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Litvanya Türkiye Büyükelçisi Ričardas Degutis, Finlandiya Türkiye Büyükelçisi

Ari Mäki, kardeş şehirlerden Polonya Wodzisław Śląski kenti Belediye Başkanı Mieczysław Kieca ve Litvanya Klaipeda kenti Belediye Başkanı Vytautas Grubliauskas ile protokol üyeleri katıldı.

BAŞKAN YÜCEL: “2 YIL HASRETLE BEKLEDİK”

Festivalin açılış konuşmasını yapan ve “Sizler için 4 gün boyunca keyifle dinleyeceğiniz büyük bir müzik şöleni hazırladık” diyen Başkan Yücel, 17. Alanya Uluslararası Caz Festivali’nin Alanya’nın Eylül akşamlarına renk katacağını söyledi. Başkan Yücel, “2 yıldır pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz Alanya Uluslararası Caz Günleri’ni caz tutkunları ve müzikseverlerin hasretle, özlemle beklediğini biliyoruz” dedi.

“340’TAN FAZLA SANATÇIYI AĞIRLADIK”

Alanya Uluslararası Caz Festivali kapsamında bugüne kadar 340’tan fazla sanatçının Alanyalı cazseverler ile buluştuğunu söyledi. Başkan Yücel, “19 yıl önce temeli atılan, zaman içinde hem izleyicinin yoğun ilgisi hem de güncel müziğin dinamik potansiyeliyle bir festivalin sınırlarına sığmayan Alanya caz günlerimiz kapsamında, 2003 yılından bu güne ülkemizden ve yurt dışından 340’ı aşkın birbirinden değerli caz sanatçılarıyla buluşturduk” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “GURUR VEREN BİR GECE”

“Ülkemizde ve yurt dışında bilinirliği en yüksek caz festivallerinden biri olan Alanya Uluslararası Caz Günlerinin 17. yaşını kutlamaktan ve bu yıl da eşsiz kalitede caz konserleriyle sizlerin karşısında olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Başkan Yücel, “Müzik evrenseldir ve bizleri aynı duyguda bir araya getirir. Farklılıklarımız bizim birleşme noktamızdır. Halay da bizim, zeybek de bizim, horon da bizim, türküler de bizim, caz da bizim. Kimsenin bizi bölmesine aramıza nifak sokmasına izin vermeyeceğiz. Hep bir olacağız. Birlik ve beraberlik içinde huzurla yaşayacağız. Hepimizin kalbi, aynı ritimle memleket, vatan ve Alanya sevdası ile atmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“ŞEHİR KİMLİĞİMİZİ GELİŞTİRİP, BÜYÜTÜYORUZ”

“Alanya’mızda yaşayan tüm insanların refahı ve huzuru için gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyerek sözlerine son veren Başkan Yücel, “Bir turizm şehri, bir eğitim şehri, bir tarım şehri kimliğiyle her gün geliştirip, büyüterek, değerine değer katmaya çalıştığımız Alanya’mız, 8 yıldır yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve festivallerimizle aynı zamanda bir sanat ve kültür şehri olmuştur. Alanya’mızın kültür-sanat yaşamını güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN ANLAMLI HEDİYE

Başkan Yücel’in konuşmasının ardından başlayan sahneye ilk olarak Klaipeda Castle Caz Band grubu çıktı. Birbirinden değerli eserleri dinleyiciler için seslendiren ve performanslarıyla büyük alkış toplayan grup, büyük beğeni aldı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren performanslarının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gruba çiçek ve Alanya’ya özgü ipek kozasından yapılma caz motifli tablo hediye etti. Akabinde sahne alan Caz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio da muhteşem başlayan geceyi eserleriyle yine aynı güzellikte noktaladı. Erkoç ve Görsev’e de hediyelerini Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer takdim etti.

BU AKŞAMIN KONUKLARI DENİZ TAŞAR VE STEFFEN MORRISON

17. Alanya Uluslararası Caz Festivali’nin bu akşam gerçekleşecek ikinci gecesinde ise saat 20.30’da Deniz Taşar, saat 22.00’de ise Steffen Morrison sahne alacak. Başkan Yücel, caz müziğin unutulmaz eserlerinin seslendirileceği bu özel geceye tüm cazseverleri davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER