9. ALANYA LİSELERARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Alanya Belediye tarafından düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali’nin 9.’su başlıyor. Festival kapsamında tiyatronun ünlü isimleri öğrencilerle bir araya gelecek.

9. ALANYA LİSELERARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in geleneksel hale getirdiği, 9. Alanya Liselerarası Tiyatro Festivali başlıyor. Bu yıl birçok oyunun sahneleneceği festivalde, oyunların yanı sıra atölyeler ve söyleşiler gibi yenilikler de yer alacak.

Festivalin açılış günü 5 Mayıs'ta fuaye alanında "Festival Özel Sergisi" ve kokteyl etkinliği ile başlayacak, sahnede de festivale katılan tüm okulların öğrencilerinin hazırladığı bir performans sergilenecek. Program protokol konuşmaları ve hediye takdimleriyle devam edecek olan ilk gün programında Türkiye’nin tiyatro, sinema ve televizyon sektöründeki en önemli isimlerinden Ahmet Mümtaz Taylan yer alacak. Ünlü sanatçı katılımcılarla bir söyleşi gerçekleştirecek.

Festival kapsamında 6-7 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin alanında başarılı sanatçılarından Güray Dinçol "Anlatıda Fiziksel Olan", Gökçe Gürçay "Beden Sesleri ile İfade", Seçil Özcan "Ses ve Diksiyon", Günay Ertekin "Yazma Pratikleri", Güneş Çağlar "Fiziksel Tiyatro" atölyeleri ile sanatseverlerle buluşacak.

27 Nisan - 27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde, liseler birbirinden güzel oyunlarla seyirci karşısına çıkacak. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu yıl özellikle pandeminin ardından yoğun ilgi gören festivalde okulların katılımı bizi çok mutlu etti. Her yıl giderek gelişen lise festivalimizin bu yıl 9.’sunu düzenlemekteyiz. Liseli gençlerimizle buluşmamıza vesile olan bu festival bizim için çok kıymetli. Onların heyecanına ortak oluyor, onlarla sahnemizi paylaşıyoruz. Bu vesileyle, bu birliktelikte siz değerli halkımızı Liselerarası Tiyatro Festivali'mizde görmekten büyük mutluluk duyarız. Tüm halkımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER