Alanya Belediyesi’nin Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

Alanya Belediyesi’nin engelli bireylere karşı farkındalığı arttırmak için düzenlediği seminerler, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte yeniden başladı. Bu kapsamda ilk durak Nimet Hacıkura İlkokulu oldu.

Alanya Belediyesi’nin Farkındalık Eğitimleri Devam Ediyor

Alanya Belediyesi, toplumda engelli bireylere karşı farkındalığı arttırmak için düzenlenen okul eğitimlerine yeniden başladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi’nin yürüttüğü Toplumda Engelli Farkındalığı seminerleri ile öğrencilerin konuya ilişkin duyarlılığının arttırılması amaçlanırken bu yıl ilk durak Nimet Hacıkura İlkokulu oldu.

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLİYOR

Toplumda engelli farkındalığını küçük yaşlarda aşılamayı hedefleyen Alanya Belediyesi, engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak için her yıl binlerce öğrenciye seminer veriyor. Bu kapsamda bu yıl ilk durak Nimet Hacıkura İlkokulu olurken öğrencilere hem teorik hem de pratik olarak engelli farkındalığı öğretildi.

ÖĞRENCİLERE EMPATİ KURMA ANLATILIYOR, HİKAYELER VE CANLANDIRMALARLA EĞİTİM PEKİŞTİRİLİYOR

Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından, öğrencilerine verilen eğitimde, engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, empati gibi konu başlıkları ele alındı.

Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından da harfler, sayılar, günlük diyalog konuları da eğitime dâhil edildi.

Anlattığı konuları drama oyunları ile pekiştiren Psikolog Esra Yemez, çocukların sorularını da yanıtlarken seminer sonunda anlatılan konularla ilgili hikayelerden oluşan “Engelsiz Çevre” kitabı öğrencilere dağıtıldı.  Eğitimlere yıl boyu okullarda devam edileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER