ALANYA İLK ETAPTA 30 BİN DEPREMZEDEYE KUCAK AÇIYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, depremzedelerin konaklama ihtiyacının karşılanması için Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binası’nın Afet Koordinasyon Merkezi’ne dönüştürüldüğünü açıkladı. Başkan Yücel, Alanya Kaymakamlığı, Belediye, AFAD ve ALTİD işbirliği ile ilk etapta 30 bin depremzedeye Alanya’da barınma imkanı sağlanacağını söyledi.

ALANYA İLK ETAPTA 30 BİN DEPREMZEDEYE KUCAK AÇIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanya’ya gelerek düzenlediği acil durum toplantısının akabinde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve kurum müdürleri bugün sabah Gençlik Merkezi’nde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantı neticesinde Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binası’nda yapılan incelemenin ardından Tosmur Ek Hizmet Binası’nın Afet Koordinasyon Merkezi olması ve depremzedelerin Alanya’da ağırlanması konusunda gerekli kararlar alındı.

“AFET KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU”

Tosmur Ek Hizmet Binası’nda kurulan ve hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan Afet Koordinasyon Merkezi ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Kaymakamımız Fatih Ürkmezer öncülüğünde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Tosmur Ek Hizmet Binamızı Afet Koordinasyon Merkezi’ne dönüştürdük. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Depremzede vatandaşlarımızın konaklayacakları otel ve yurtlara yerleştirilmesi ve ihtiyaçları koordinasyon merkezimizden yürütülecektir” dedi.

“BAŞVURULAR KAYMAKAMLIK VE AFAD ÜZERİNDEN YAPILACAK”

Başkan Yücel: “Deprem bölgesinden yola çıkmamış vatandaşlarımızın bağlı bulundukları ilçe kaymakamlığına müracaat etmeleri, bağlı bulundukları Kaymakamlıklar veya AFAD müdürlüklerince Alanyamıza gönderilen depremzedelerin iş ve işlemleri ile kabulleri yapılarak otellere yerleştirileceklerdir. Şu anda yolda olan ve Alanya'ya gelmekte olan depremzedelerimizi lütfen Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binasına yönlendirelim. Kriz masamız, otellere, yurtlara veya pansiyonlara depremzedelerimizi ivedilikle yerleştireceklerdir.”

İLK ETAPTA 30 BİN DEPREMZEDE MİSAFİR EDİLECEK”

İlk etapta deprem bölgesinden 30 bin depremzedenin Alanya’daki oteller, yurt ve pansiyonlarda konaklatılacağını belirten Başkan Yücel, “Dün de Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu buradaydı. Konaklamayla ilgili, AFAD’ın Malatya, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’taki depremzedeleri buraya nakliyle ilgili görüştük. Kaymakamlığımız ve ALTİD işbirliğinde 30 bin kişiyi burada ağırlayacak şekilde organize olduk. AFAD’ın gönderdiği depremzedelerimizi buralara yerleştirmeye başladık. Alanya 81 vilayetten göç aldığı için diğer hemşeri derneklerimizle temas halindeyiz. Kendi evlerinde barınma alanları açmaları hususunda görüşüyoruz. Cumhurbaşkanımız da bugün Kahramanmaraş’tan duyurdu, bölgedeki depremzedeleri Antalya, Alanya ve Mersin’de konaklatacaklarını söyledi. Biz de sabah yaptığımız acil toplantı ile koordinasyon timi kurarak çalışmalara başladık. Bu süreçte elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Kamu kurum ve kuruluşları, odalar, dernekler, yerel idareler ve aziz milletimiz olarak yaraları sarmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TURİZMCİLERE TEŞEKKÜR

Kapılarını depremzede vatandaşlar için açan ve tüm imkânlarını seferber eden Alanyalı otel ve pansiyon işletmecilerine de teşekkür eden Başkan Yücel, “Aziz milletimiz her zorluğun üstesinden birlik ve beraberlik olgusuyla gelmeyi başarmıştır. Bugün de en güzel örneklerinden birisi sergileniyor. Çoğu tesisimiz kapalı olmasına rağmen hemen organize olup kapılarını açtılar, hizmet verebilecek seviyeye geldiler ve depremzedelere kucak açtılar. Yardım çadırımızda çalışanlardan, otelcilerimizden kısaca yardım etmek adına canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Tüm Alanya halkına ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER