Alanya'nın yüz akı eğitim kuruluşundan ALGC'de brifing

Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’ni (ALGC) ziyaret eden Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şen Nur Aykut ve okul öğretmenleri, öğrencilerinin başarılarına ilişkin bilgiler verdiler

Alanya'nın yüz akı eğitim kuruluşundan ALGC'de brifing

AlanyaHüseyin Girenes Fen Lisesi yönetimi, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’ni (ALGC) ziyaret etti. Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şen Nur Aykut, öğrencilerinin başarılarını ve başarılarının sırlarını ALGC’de anlattı

‘HÜSEYİN GİRENES FEN LİSESİ ALANYAMIZIN YÜZ AKI EĞİTİM KURULUŞU’
ALGC Başkanı Ferit Kesen "Bizler, şehrimizin tanınmış ve sevilen ismi hayırsever Hüseyin Girenes tarafından Alanyamıza kazandırılan Hüseyin Girenes Fen Lisesi'nin başarılarını gururla kamuoyuna duyuruyoruz. Alanyamızın yüz akı eğitim kuruluşunun tüm öğretmenleri ve öğrencilerini kutluyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

‘BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK’

Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şen Nur Aykut ise, basamakları ikişer üçer çıkarak bugünlere geldiklerini ve birçok ilke imza attıklarını söyledi. Aykut, bu yıl TEKNOFEST 2023'te 48 bin 627 proje arasından projelerinin Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini ve öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. Bunun dışında birçok çalışmaları olduğunu belirten Aykut, Alanya Tiyatro Şenliği'nde çok güzel bir oyun sergilediklerini ve istek üzerine ikinci kez oynayacaklarını, ayrıca bu yıl ikincisini çıkardıkları Türkçe-İngilizce derginin de öğrencilerin çalışmalarını içerdiğini aktardı. Aykut, yayınladıkları İngilizce hikaye kitabının da tamamen öğrencilerin eseri olduğunu belirterek "Hikayeyi kendileri İngilizce yazıp, yayınladılar. Hikaye alıntı değil" dedi. 
Geçen yıl dünyanın önemli bilim merkezlerinden olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) gittiklerini ve çok ilgi gördüklerini belirten Aykut, sözlerine şöyle devam etti: 
"CERN'e giderken dedik ki; dünyanın en önemli bilim merkezine gidiyorsak ülkemizin en önemli değeri, Ata'mızı ziyaret etmeden gidemeyiz. Önce Anıtkabir'e uğradık, resmi bir törenle Ata'mıza çelenk sunduk. Unutulmaz anlardı. O anlar da dergimizin ilk sayfasında yer aldı ve dergimiz Atatürk'le başlamış oldu."

‘TÜRKİYE DERECELERİ YAPTIK’

Aykut, CERN'e gittiklerinde farklı bir durum gördüklerini, gençlerin oyunlarda kullandıkları sanal gerçeklik gözlükleri ile Türkiye'nin hiçbir devlet okulunda olmayan sınıf oluşturduklarını bildirdi. Aykut, "Özellikle Biyoloji, Coğrafya gibi derslerde çocuklarımızın yaşayarak gördükleri, kalbin içine girip dolaşırken kalbi tanıdıkları bir sanal gerçeklik sınıfı ve 3D sınıf oluşturduk" diye konuştu. 
Üniversiteye yerleştirme başarısı hakkında da konuşan Aykut, Türkiye 9'unculuğu ve Türkiye 35'inciliği elde ettiklerini, birkaç yıl öncesine kadar Antalya birincisi olmayı hedeflerken artık Türkiye dereceleri yaptıklarını aktardı. Öğrencilerin emeği olan İngilizce hikaye kitabını tanıtan Aykut, hikayelerin hazır olmadığını, tamamen öğrenciler tarafından yazıldığını belirtirken, öğrencilerin emeğinin Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından takdirle karşılandığını ve derginin daha fazla basılıp ilkokul 5'inci sınıflara dağıtılacağının bilgisini paylaştı. 
Aykut, yakın zamanda mühendislik ağırlıklı Almanya-İtalya gezilerinin olacağını, Mercedes ve Ferrari fabrikaları ile Leonardo da Vinci Müzesi'ni ziyaret edeceklerini bildirirken, ülke içinde de üniversite tanıtımlarına sürekli katıldıklarını belirtti. 
Bu yıl hem kız hem erkek voleybol takımlarının şampiyon olduklarını da söyleyen Aykut, geçen hafta da satranç ve masa tenisi takımlarının Alanya şampiyonu olduklarını aktardı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER