ALANYA YÖRÜK OYUNLARI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Alanya’da yörük kültürünün yaşatılması ve geleneksel oyunların yeni nesillere aktarılması amacıyla başlatılan Alanya Yörük Oyunları Projesi devam ediyor. Projenin üçüncü ayağı olan öğrenci eğitimleri de başladı.

ALANYA YÖRÜK OYUNLARI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörük kültürünün korunması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde; Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak ile 7 Haziran 2022 tarihinde Yörük Oyunları’nın canlandırılması hususunda Alanya Kaymakamlığı’nda Alanya Yörük Oyunları İş birliği Protokolü imzalanmıştı. Alanya Yörük Oyunları gibi kültürümüzden gelen oyunların kurumlar arası iş birliği ile gelecek nesillere ve öğrencilerimize aktarılarak yaşatılması hedeflenen projenin üçüncü ayak çalışmaları başladı.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Projenin üçüncü aşaması, öğrenci eğitimleri ile devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Yörük Oyunları Projesi ekibinden Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak, Proje Koordinatörü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Karaman ve Alanya Belediyesi Personeli Alanya Yörük Oyunları Proje Sorumlusu Derya Pekgözlü Karakuş tarafından okullarda öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilen oyunlar gözlemleniyor. Alanya Yörük Oyunları Projesi Kapsamında Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerinde değerlendirilen oyunlar; 1. Börü Oyunu, 2. Elek Oyunu, 3. Köle Kapmaca Oyunu, 4. Tamga (Damga) Oyunu, 5. Terzi Oyunu, 6. Uçan Koçan Oyunu, 7.Aksır Oyunu ve 8. Gübüdük Oyunudur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER