Alanya’da yaşayan Ukraynalılar barış için toplandı

Alanya’da yerleşik olarak yaşayan Ukrayna vatandaşları Rusya’nın ülkelerine yönelik saldırısını protesto etmek için toplandı. Protestoya destek veren Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, “Kahraman ordumuz ülkemizi sonuna kadar savunuyor. Değerli halkımız da onlara destek oluyor. Mücadelemiz zafere kadar devam edecek” dedi.

Alanya’da yaşayan Ukraynalılar barış için toplandı

Alanya’da yerleşik yaşayan Ukraynalılar Rusya’nın ülkelerine başlattığı saldırıyı protesto etmek ve dostluk çağrısı yapmak üzere Atatürk Anıtı önünde toplandı. Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği’nin öncülük ettiği protestoya ilçede yaşayan diğer yabancı ülkelerin vatandaşları da destek verdi. Anıt önünde toplanan Ukraynalı vatandaşlar hem kendi ülkelerinin bayrağı hem de Türk bayrağı eşliğinde dünyaya barış çağrısı gerçekleştirdi.

‘BİZ KENDİ TOPRAĞIMIZI SAVUNUYORUZ’

Ukrayna milli marşının okunmasının ardından protestoda konuşan Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, “Bugün hepimiz burada toplandık. Ukrayna zor günler yaşıyor. Ukrayna’da Rusya ve Putin rejimi tarafından saldırı yaşıyoruz. Bizim kahraman ordumuz gece gündüz devletimizi koruyor. Bütün halkımız kahraman ordumuza tam destek veriyor. Bizim ülkemizde çeşitli milletler, çeşitli uyruklu insanlar yaşıyor ama herkes aynı amaç için birlikte çalışıyor ve birleştiler. Biz kendi toprağımızdayız. Biz kendi toprağımızı koruyoruz, savunuyoruz. Haklı olan taraf her zaman kazanacak. Biz haklıyız ve Allah bizimle. Bugün burada toplandığınız için çok teşekkür ederim. Çünkü hep birlikte olmamız gereken bir gün. Aynı zamanda bu zor günlerde bizi destekleyen Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine çok minnettarım ve müteşekkirim. Benim akrabalarım Kiev’de bulunuyor. Saldırgan ordu nedeniyle zor günler yaşıyor. Benim de kalbim parçalanıyor. Herkes bu durumdan dolayı çok endişeli. Biz zafere kadar mücadele edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER