Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yalan habere en fazla maruz kalan ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temiz ve açık iletişim için çabalarının süreceğini söyledi. "İletişim araçlarının büyük dönüşümler gerçekleştirdiği bu dönemde dijital zorbaların toplumun korumasız kesimlerini tehdit ettiğini" belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yalan habere en fazla maruz kalan ülkeyiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yalan habere en fazla maruz kalan ülkeyiz

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne bir video mesaj gönderdi. 

Erdoğan, insanların haber alma hakkını her şeyin üstünde tutan, hakikat odaklı yeni bir iletişim anlayışına ihtiyaç olduğunu belirterek " İletişim Modeli, bu arayışımızın ürünüdür. Bu modelin gayesi, hakikat dairesi içerisinde demokrasi ve uluslararası hukuktan güç alan bir iletişim anlayışını hem savunmak hem de uygulamada tesis etmektir" dedi.

Mesajında, "Belirsizlik çağında stratejik iletişim" temasıyla düzenlenen zirvenin hayırlara vesile olmasını dileyip zirvenin icrasında görev alan tüm kurum ve kuruluşları tebrik eden Erdoğan, dünyanın farklı ülkelerinden zirveye katılan misafirlere "Hoş geldiniz" dedi.

Dijitalleşmeyle birlikte iletişim araçlarında ve haber kaynaklarında büyük dönüşümler gerçekleştiğine işaret eden Erdoğan, her yenilik gibi iletişim alanında yaşanan bu değişimin de beraberinde fırsatların yanı sıra çeşitli riskleri getirdiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER