HERKESİN KAÇTIĞI CUMA PAZARI BAŞKAN YÜCEL’LE HAYAT BULUYOR

Alanya’nın en eski yapılarından olan ve şehrin ortasında kanayan bir yara olarak yıllardır davalık olan Cuma Pazarı Başkan Yücel ile yeniden hayat buluyor. Projenin eksikleri ile yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Yücel, “Bende bilirdim burası davalı aman dokunmuyum demeyi.” dedi.

HERKESİN KAÇTIĞI CUMA PAZARI BAŞKAN YÜCEL’LE HAYAT BULUYOR

Alanya Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı meclisinde gergin anlar yaşandı. 2022 Faaliyet Raporunu eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, Cuma Pazarı Projesi’nde iki kat otopark olduğunu ancak bir kat yapıldığını söyleyerek bu durumu onaylamadıklarını dile getirdi.

DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Mecliste yapılan Demirci’nin açıklamasına uzun süre önce Başkan Yücel açıklama yapmıştı. Hem basın aracılığı ile hem de çeşitli ortamlarda konuyu açıklayan Başkan Yücel, temel atma işlemlerinin ardından zeminden çıkan su nedeniyle iki kat değil tek kat otopark yapılabildiğini uzman ekipler ve mühendisler tarafından iki kat otoparkın yapılamayacağı raporunu aldıkları için projeyi mecburen değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtmişti.

“BENDE BİLİRDİM BURASI DAVALI DOKUNMUYUM DEMEYİ”

Meclis Üyesi Erkan Demirci’nin tüm açıklamalara rağmen konuyu yeniden gündeme getirmesine mecliste yanıt veren Başkan Yücel, “Siz faaliyet raporuna çekimser verdiniz. Bende diyorum ki demek ki tatmin edememişiz bunlarla ilgili açıklama yapıyoruz. Bizi yatırımı bitirmemekle suçluyorsunuz. İki sene pandemi ve bir sene yangınla geçtiğini biliyorsunuz. 26 yıldır Cuma Pazarı davalı olduğunu biliyorsunuz benden önce üç tane belediye başkanı değişti dava açıldığından beri. Bende bilirdim burası davalı dokunumuyum derdim ama ben bu yükü üstlendim. Katlı otoparkın neden olmadığını size bizzat söyledim. Alanya’nın temel altyapısı oradan çıkan suyu kaldırmıyor. 60 tane motor koysak anca çıkıyor ve ben bu kadar suyu bu şehre akıtamazdım. Diyorsunuz ki ‘bir katını iptal ettiniz.’ Yer altı kaynak suyundan dolayı olmuyor diyorum. Alanya’daki tüm drenajı kullansak bu suyun yarısını alıyor.  O kadar suyu Atatürk Caddesi’ne mi akıtalım. Biz bunları irdeledik bütün mühendisler ve çalışan arkadaşlarla.” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 1 yıl Önce

ikisenedir birtürlü bitirilemiyor bütün esnafın hepsi şikayetçi ve büyükbir mağduriyet oluştu çalışanlara bakılırsa sanki yukarı köyde bir iş yapılıyor sanırsın buzaman zarfında iki tana on katlı bina biterdi şimdiye kadar buşekilde olacağına
Hiç başlanmasaydı seçimden önce bitirilir
Dev projeyi bitirdik diye bolca reklam yapılır ama hepsi nafile geliyor gelmekte olan

Xyz
Xyz - 1 yıl Önce

Zemin etüdü yapılırken su yokmuydu? Projeyi kafanıza göre mi yaptınız ? Zeminde su çıktı üstünü yaparken de inşaatın suyu çıktı. Baştan beridir hep sıkıntı. Doğru düzgün bir çalışma yok. Bu yer başkanın otel inşaatı olsaydı çalışma bu şekilde mi olurdu?

SIRADAKİ HABER