KARİYER GÜNLERİ’NİN KONUĞU MEHMET KANOĞLU OLDU

Alanya Belediyesi’nin Destek Eğitim Kursları öğrencileri için düzenlenen Kariyer Günleri’nin konuğu Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu oldu. Kanoğlu öğrencilere, üniversite yaşamı ve mühendislik mesleği ile ilgili bilgiler aktardı.

KARİYER GÜNLERİ’NİN KONUĞU MEHMET KANOĞLU OLDU


Alanya Belediyesi’nin Destek Eğitim Kursları için organize ettiği ikincisi düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği Kültür Merkezi A salonunda gerçekleşti. Konuşması için davet edilen Makine Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu ‘Mühendislik, Üniversite Yaşamı ve Ötesi‘ konulu seminer de öğrencilerle buluştu. Öğrencilerden; öğrendiklerini daha ileriye taşımalarını isteyen Kanoğlu, makinelerin hayatımızda teknolojiyle birlikte çok daha önem kazandığını, nesnelerin daha yaygın kullanıldığını, çip sistemleri ve internetle entegre bir dünyaya doğru açılan bu yolda tüm mühendislik dallarının etkilendiğini ifade etti. Kanoğlu dinleyicilere, “Bu demektir ki, kendinizi her daim geliştirmek zorundasınız. Burada öğrendiklerinizle kalmamanız, daha ileriye taşımanız gerekiyor.” tavsiyesinde bulundu.

Gençlere; üniversite yaşamı, insanın kendisini geliştirebilmesi için bulunmaz bir fırsat dönemidir.” Diyen Konoğlu, “Çünkü gençler, üniversiteden mezun olup, iş yaşamına atılıp hayat gailesine girişince buna çok zor vakit bulabilecekler. İşverenler diplomadan başka öğrencinin kendisini ne kadar geliştirdiğine ve bu yılları nasıl geçirdiklerine bakacaklar” dedi. 

Kişisel kariyer yolculuklarını paylaşan Kanoğlu, başarıya giden yolda dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili çok değerli bilgiler paylaştı. Öğrencilerin meraklı sorularıyla daha da keyifli hale gelen seminer, diğer meslek bölüm dallarıyla da yapılmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER