NURİ DEMİR ÇARK ETTİ: ZAMMI BEN YAPMADIM FIRINCILAR KENDİSİ YAPMIŞ!

ALESO Başkanı Nuri Demir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ekmek zammı açıklamasını üstüne alınarak, yüksek enflasyon, artan döviz ve buna bağlı olarak artan hammadde fiyatlarını bahane göstermişti. Vatandaşların tepkisi sonrası çark eden Nuri Demir, "Zammı ben yapmadım fırıncılar yaptı" dedi.

NURİ DEMİR ÇARK ETTİ: ZAMMI BEN YAPMADIM FIRINCILAR KENDİSİ YAPMIŞ!

Fırıncılarla yaptığı istişare sonucu ekmeğin fiyatının 4 TL'ye düşürüldüğünü açıklayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir'den yanıt gelmişti. Başkan Yücel'in "Esnaf Odası’nın tek başına bir karar alarak devletin kurumlarını yok sayması kabul edilemez" şeklinde eleştirdiği Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yüksek enflasyon, artan döviz ve buna bağlı olarak artan hammadde fiyatlarını bahane göstererek Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e şov yapma demişti. 

Bugün bir paylaşıma sosyal medya hesabından kendisini istifaya davet eden bir vatandaşa yanıt veren Nuri Demir, "Bilmediğin işlere karışma ben zam yapmadım fırıncılar kendileri zam yaptılar" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in açıklamalarında ALESO ve Nuri Demir ile ilgili tek bir ifade bulunamamasına rağmen açıklamayı üstüne alan Nuri Demir'in söylemleri kafa karıştırmaya devam ediyor.

Nuri Demir ne demişti: 

"Üzülerek ifade etmek isterim ki son günlerde ekmek fiyatları üzerinden yaratılmaya çalışılan bir oyun oynanmakta ve bu oyunda hedef bilinçli olarak bizler gösterilmekteyiz.
Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon, artan döviz ve buna bağlı olarak artan hammadde fiyatları üzerine ülkemizin bir çok bölgesinde olduğu gibi bizim de bağlı bulunduğumuz ve merkezi Antalya’da olan birliğimiz de 210 gram ekmeğin Antalya genelinde 5 TL olmasına karar vermiştir.
Ancak görüyoruz ki vatandaşın mağduriyetlerini gidermekle görevli kurumlar ve bu kurumların başındaki kişiler ekmek üzerinden siyasi şov yaparak yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak bizleri hedef göstermektedir.
Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’in açıklamalarını da bu manada üzülerek takip ettik. Sayın Yücel'in açıklama yaparak bizleri hedef göstermesi bir yana, artan kira fiyatları, bitmeyen yatırımlar, çözülemeyen problemler gibi kendisini daha fazla ilgilendiren konularda da açıklamalar yapmasını ve çözümler üretmesini beklerdik.
Ekmek kutsalı üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin aldığı karar üzerinden bizleri hedef göstermesi yakışık almamıştır.
Bu konunun basına demeç vererek değil ortak akılla, samimiyet içinde masada oturarak çözülmesi gerektiğine inanıyoruz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Saygılarımla."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER