Online yemek siparişlerinde indirim oyunu

Ticaret Bakanlığı online yemek servisi sektöründe uygulanan fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimleri arttırdı.

Online yemek siparişlerinde indirim oyunu

Son zamanlarda gıda fiyatlarındaki yükseliş vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili ''Bu zulmün önüne geçeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamanın sonrasında Ticaret bakanlığı, online yemek servisi sektörünü mercek altına aldı.

ÖNCE BİNDİRİM SONRA İNDİRİM 

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, gerçekleştirdiği son toplantısında en çok tercih edilen platformlarından birinde oynanan indirim oyununu fark etti. Bu oyunun üzerine fiyatların önce yükseltildiğini, sonrasında zamlı fiyat üzerinden indirim yapıldığını tespit etti. Bu denetimlerin ardından oynanan indirim oyununun önüne geçildi. 

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET GELDİ

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, online yemek siparişi sektöründe kendilerine vatandaşlar aracılığıyla gelen şikayetleri inceleme altına aldı.

6 YEMEK FİRMASINDA İNDİRİM OYUNU TESPİT EDİLDİ

En çok tercih edilen platformlardan birinde Reklam Kurulu'nun tespit ettiği indirim oyunu bozuldu. Online yemek siparişi verilen yemek uygulamasında indirim adı altında fiyatları önce yüksellti sonra indirimmiş gibi satışa çıkarttığı ortaya çıktı. Toplam 6 yemek firmasında bu indirim oyunu tespit edildi ve firmaların uygulama üzerindeki reklamları durduruldu. 

TÜKETİCİLER ALDATILIYOR

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nda, ürünlere ilişkin indirim uygulanmadan bir önceki fiyattan satışa sunulduğuna ilişkin kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin sunulmadığı bildirildi. Ürüne ilişkin indirim öncesi fiyat bilgisinin tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu, dolayısıyla söz konusu indirimli satışa ilişkin tanıtımlar ile ürünün satış fiyatında gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapıldığı izlenimi oluşturularak tüketicilerin aldatıldığı tespit edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER