Sevilgen: ‘ALTSO’nun Ne Faydası Var?’ Diye Soruyorlar

ALTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dilek ve temenniler bölümünde Hilmi Sevilgen özellikle tarımla uğraşanların ‘ALTSO’nun ne faydası var?’ diye sorduğunu belirterek kredi konusunda taleplerinin olduğunu söyledi. ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman da kredi ile ilgili meclisi bilgilendirdi.

Sevilgen: ‘ALTSO’nun Ne Faydası Var?’ Diye Soruyorlar

ALTSO Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Celil Kara, Güzelbağ’a yapılacak sanayi sitesinin gelişimi hakkında bir çalışma ve bilgi paylaşımı yapılmasını istedi. 
Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı da olan Hilmi Sevilgen, tarımda yaşanan sıkıntılara değinerek “Tarımla uğraşanlar bize ‘ALTSO’nun ne faydası var?’ diye sorarak ALTSO tarafından kredi sağlanmasını istiyorlar. Kredi verilecek mi? Diğer oda üyeleri kullanırken ALTSO üyeleri neden kullanamıyor. Onların 500 bin lira kullandığı yerde bizim 1 milyon lira kullanmamız lazım” dedi. 

AKMAN KREDİ KONUSUNU AÇIKLADI
Kredi konusunda meclisi bilgilendiren ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman, 20 yıldır oda çalışanı olarak ‘ALTSO ne iş yapar?’ sorusu karşısında rahatsız olduğunu ve her zaman anlatmaya çalıştığını vurguladı. “Hepimiz güzel anlatabilirsek ve buradan bir sefer ki hizmet almalarını sağlayabilirsek bunun devamlılığı geliyor” diyen Akman, şöyle devam etti: “Kredi konusu çok farklı bir şey. Türkiye’de hiçbir oda kredi vermez. Türk Ticaret Kanunu’nda esnaf ve tacir tanımı var. ALTSO’da kayıtlı üyelerin bilanço usulüne göre defter tutmasa bile hepsi tacirdir. Kredinin geçmişte çıkartılmasının amacı özellikle kaybolmaya yüz tutmuş esnaflık müessesinin korunması içindir. ALTSO olarak bir krediye aracı olabiliyoruz ama bütçemizden kredi vermek gibi bir şey mümkün olur mu, bilmiyorum. Devlet, kooperatif benzeri yapılarla kredi kullanılmasını sağlayabilir” dedi. 
“HAL KONUSUNDA BİZİM DE FİKRİMİZİ ALIN”
Sevilgen, kredi konusunun ardından projesi geçmiş yönetim döneminde ALTSO tarafından çizilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce Türkler Mahallesi’n yaptırılmakta olan yeni toptancı haline değindi.  Sevilgen, “Alanya’nın en büyük sıkıntılarından birisi de yeni yapılacak hal. Ben aynı zamanda Alanya Hal Komisyoncuları Derneği’nin de yönetimindeyim. Gideceğimiz halde muzla alakalı bir tesis yok. Muz üretimi arttı ama gideceğimiz yerde bir tane depo var. Mevcut hal işimizi görürken gideceğimiz hal işimizi kesinlikle görmez. Bu konu komisyona gelirse bizim de fikrimizi alın.” 

TOKSÖZ: ALKIŞLAMASINI DA  ARKASINDA DURMASINI DA BİLİRİZ
ALTSO seçimlerinde başkan adaylarından Meclis Üyesi Tunahan Toksöz de söz alarak bir konuşma yaptı. Toksöz şunları söyledi: “Güzelbağ Sanayi Sitesi ve daha önceden bugüne kadar takip edilen projeler de dahil olmak üzere bir yönetim ve meclisin fizibilite yapıp şehrimizin geleceği adına mevcut organize sanayimizin bile şimdiye kadar çoktan faaliyete geçirilmesi gerekiyordu. Bence belli Alanya menfaatine bir araya gelinip Alanya’nın geleceğinin sadece Güzelbağ Sanayi Sitesi değil, farklı alanlarda neler yapılması gerektiğine yönelik 5 yıl sonra şehrimizin ticaretini, ekonomisini nerede görebileceğimize dair çalışmaların yapılıp el birliği işe şehrimize katma değerler katmamız lazım. Bununla alakalı eldeki projeler mutlaka devam ettirilmeli ama meclis olaraktan bir çalışma yapıp şehrimizin geleceğini planlamamız gerekiyor. Buradaki herkesin gayesi hizmet etmek. Her türlü alkışlamasını ve arkasında durmasını da biliriz. Bir sonraki nesile ne bırakabiliriz görevinin içindeyiz. Bize düşen bir şey olursa her türlü arkasında durur, destekleriz” 
ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, hep birlikte yeni projeler üretip olumsuzlukların giderilmesi için çalışacağını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER