Tosuncuk hakim karşısında!

Binlerce kişiyi dolandırtan sonra yurt dışına kaçan ve 2 ay önce tutuklanan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ‘ın yargılanmasına başlandı.

Tosuncuk hakim karşısında!

Çiftlik Bank’ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın binlerce kişiyi kar etme vaadiyle dolandırıp, büyük bir vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçmıştı. 2 ay önce teslim olan Tosuncuk artık hakim karşısında.

TOSUNCUK MAHKEMEDE 4 SAYFALIK SAVUNMA YAPTI

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Aydın, bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirildi. Duruşmada müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu. Tosuncuk lakaplı Mehmet aydın duruşmada 4 sayfalık bir savunma yaptı. Duruşmada da aynı zamanda 4 tutuksuz Niyazi karakoç, Cafer Çolak, Koray Hasgül ve Savaş Yıkılmaz da hazır bulundu.

TOSUNCUK İNSANLAR BENİM HAYALİME İNANDI DEDİ

Tutuklu sanık Mehmet Aydın savunmasında asla olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermedim diyerek birçok tahsilli insanı nasıl ortaokul mezunu ben dolandırabilirim dedi. Mehmet Aydın savunmasında 'Bu sisteme nasıl bu kadar insanı dahil etmiş olabilirim. İnsanlar da benim hayalime inandı. Amacım Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktı. Art niyetim olsaydı destek almak için devlete bu projeyi sunmazdım, devleti işin içine katmazdım. Olaylardan sonra herkesin mağduriyetini karşılayacağıma dair bir ses kaydı gönderdim. Bazı çalışanlarım niyetimi suiistimal etmiştir ama ben hiçbir çalışanıma talimat vermedim' dedi.  

TOSUNCUĞUN AVUKATI SAADET ZİNCİRİ İDDİALARINI YALANLADI

Sanık Mehmet Aydın’ın avukatı Fatih Kuş ise ‘Bakanlık bu sistemin panzi sistem olduğuna yönelik açıklama yaptı ve rapor hazırladı. Bu rapora yönelik yargılama yapılıyor. Bu rapor yeterli değildi. Saadet zincirine benzetilmeye çalışıldı. Bunun sebebi de ödül olarak altın verilmesi' diyerek saadet zinciri suçlamalarını reddettiklerini belirtti.

TESLİM OLMA SEBEBİM MAĞDURLARIN PARASINI ALABİLMESİDİR

Duruşmadaki savunmasına devam eden sanık Mehmet Aydın, 'Benim asıl teslim olma sebebim parasını alamayan mağdurların parasını almalarıdır. Kendimi aklamak istedim yoksa adım dolandırıcı olarak kalacak ve bunu istemiyorum. Bu nedenle teslim olmaya karar verdim’ dedi.

TOSUNCUK İDAM EDİLSE BİLE İÇİM SOĞUMAZ

Duruşmada söz alan bir müşteki Özkan A. ise 'Televizyonda bakan ve siyasetçilerin reklamıyla bu işe girdim. 13 bin lira yatırdım. Babam bana küstü ve 2 ay önce öldü. Bu adamın idam edilmesi bile benim içimi soğutmaz' diyerek mahkeme salonunda tepkisini gösterdi.

TOSUNCUK İNSANLARI KANDIRMADIM DEDİ

Müşteki beyanlarından sonda söz alan sanık Aydın, 'Bu arkadaşların hiçbiri tanımıyorum. Ben yalan söylemedim. İnsanları kandırmadım. Bu insanlar paralarını alamadığı için şikayetçiler. Paralarını alamamalarının sebebi ise mal varlıklarıma el konulmasıdır' dedir. Bir Müşteki Bülent K.'nın söz alarak sanık Mehmet Aydın'a 'Paramızı ödemek istediğinizi söylüyorsunuz. Bunu gerçekten istiyor musunuz?' şeklinde bir soru sordu. Sanık Mehmet Aydın, 'Zaten ben bunun için teslim oldum. Mal varlıklarımdaki el konmalar kalkarsa ödeyeceğim' şeklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER