Türk Polis Teşkilatı'nın 178. yıl dönümü kutlamaları

Antalya'da, Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, "178 yıllık tarihini kahramanlık destanlarıyla süsleyen, bugün de ülkemizin dört bir yanı ile birlikte sınır ötesinde de görev yapan Türk Polis Teşkilatı, çalışmalarını kurulduğu ilk günkü aynı vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile sürdürüyor" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 178. yıl dönümü kutlamaları

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve diğer kuruluşların temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.
Töreden konuşan İl Emniyet Orhan Çevik, Türk Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi.
Kuruluş yıldönümlerinin tarihi kökleri hatırlatması nedeniyle önemli olduğunun altını çizen Çevik, “ Zira vatan, millet ve devlet gibi kavramlar bu kökler üzerinde anlam kazanmaktadır. 178 yıllık tarihini kahramanlık destanlarıyla süsleyen, bugün de ülkemizin dört bir yanı ile birlikte sınır ötesinde de görev yapan Türk Polis Teşkilatı, çalışmalarını kurulduğu ilk günkü aynı vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile sürdürüyor. Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845 yılından bu güne tarihi bir birikim kazanmıştır. Bununla birlikte değişen teknoloji doğrultusunda her geçen gün gelişmekte ve kendini yenilemektedir. Gücünü yasalardan ve desteğini aziz milletimizden alan Türk Polis Teşkilatımız, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. Milletimizin bizlere duyduğu bu güveni pekiştirmek, onlara en iyi hizmeti sunmak öncelikli vazifemizdir”dedi.

"Başlangıç noktasıdır"
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır" sözünü hatırlatan Çevik, “ Bu söz doğrultusunda, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu olma bilinciyle görev yapmaktayız. Polisin kanun uygulayıcı görevi vatandaşlarımızın anayasal hak ve hürriyetlerinin korunmasının bir gerekliliğidir. Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın sıkıntılarında, mağduriyetlerinde koşup çaldığı ilk kapı, milletçe yaşadığımız büyük acılarımızda yanında olan dostu, hukuk sistemiyle temas kurmalarında bir başlangıç noktasıdır. Kuruluşunun 178. yıldönümünü kutladığımız bu günde, canla başla, gece gündüz demeden çalışan Emniyet Teşkilatımıza desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum”ifadelerine yer verdi. Etkinlikler Uncalı Mezarlığındaki şehitlikte düzenlenen programla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER