Bu suyu içen gençleşiyor!

Su, suyun faydaları, hindistan cevizi suyu, hindistan cevizi suyu'nun faydalarını sizler için derledik…

Bu suyu içen gençleşiyor!

Bu mucize suyu mutlaka günlük hayatınıza ekleyin. diş eti çekilmesi ve idrar yolları enfeksiyonuna neden olan, vücudunuzda biriken bakterilerin de dışarı atılmasını sağlar. hindistan cevizi suyu, soğuk algınlığı, tifüs ve diğer bulaşıcı hastalıklara neden olan virüsler de savaşır. soğuk havalarda bile sağlığınızı korumak isterseniz bu mucize suyu mutlaka günlük hayatınıza ekleyin.

Hindistan cevizi suyu, tiroit bezi hormonlarını güçlendirir ve hücresel seviyede daha enerjik olmanızı sağlar. bir hafta boyunca düzenli tüketimden sonra içinizde daha önce hissetmediğiniz bir enerjinin ortaya çıkacağını göreceksiniz.

Gerçekten içinizden bahsediyorum. hindistan cevizi suyu vücudunuzu toksinlerden arındırır ve böbrek taşlarından kurtulmanıza yardımcı olur. doğal bir idrar söktürücü olduğundan böbrek hastalığından şikayetçiyseniz gerçekten çok faydasını göreceksiniz. idrar yollarını, idrar kanallarını temizler. bir haftanın sonunda kendinizi daha rahatlamış, sağlıklı ve enerjik hissedeceksiniz.

Hindistan cevizi suyu sindirim sisteminiz için mükemmeldir ve günlük olarak ihtiyacınız olan lifi sağlar. genel yiyecekleri tüketerek vücudunuzun günlük lif ihtiyacınızı karşılamanız pek mümkün değildir. bir hafta boyunca düzenli olarak hindistan cevizi suyu tükettiğiniz zaman tuvalet alışkanlığınızda değişikliğe inanamayacaksınız. mide asidi düzenli olarak atıldığı zaman vücudunuzu rahatlatmış olursunuz ve kaybettiğiniz enerjiniz geri gelir.

Bir hafta boyunca düzenli olarak hindistan cevizi suyu tükettiğinizde, haftanın sonunda bir kaç kilo kaybettiğinizi göreceksiniz. aslında bu hindistan cevizi suyu içmenin doğrudan bir faydası değil, fakat suyun yağ oranı düşük olduğundan istediğiniz miktarda içebilirsiniz, bu da açlığınızı kontrol etmenizi sağlar. hindistan cevizi suyu iştahınızı dizginler ve daha az yemenizi sağlar. ayrıca vereceği enerji sayesinde daha çok hareket etmeye başlarsınız.

İllet bir şey olduğunu herkes biliyor sanırım. hindistan cevizi, size ihtiyacınız olan suyu sağlar ve bu sayede baş ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. ayrıca hipertansiyon ve susuzluktan yana olan şikayetleriniz de azalır.

Susuzluktan kaynaklı baş ağrılarının sebebi vücudunuzun temel sıvılarını kaybetmesinden kaynaklanır. fiziksel aktiviteler ya da fazla alkol tüketimi sonucunda fazlasıyla su kaybedersiniz. elektrolit dengeleyici özelliği olan bu doğal iksir baş ağrılarınıza ilaç gibi gelecek. hindistan cevizi suyu, kaybettiğiniz sıvıları size geri verecek.

İhtiyacınız olan suyu size geri verdiği için günde bir bardak hindistan cevizi suyu size daha parlak bir cilde kavuşturur. vücudunuzun tamamını kaplayan deriniz, susuzluktan en çok etkilenen yerdir. düzenli olarak tüketeceğiniz hindistan cevizi suyu size çok yardımcı olacaktır. hindistan cevizi suyunu soda ile karıştırdığınız zaman kaybettiğiniz tüm suyu ve mineralleri geri kazanacaksınız. olumlu etkilerini hemen göreceksiniz, ama cildinizin parlaması için kendinize biraz zaman vermelisiniz.

İhtiyacınız olan suyu size geri verdiği için günde bir bardak hindistan cevizi suyu size daha parlak bir cilde kavuşturur. vücudunuzun tamamını kaplayan deriniz susuzluktan en çok etkilenen yerdir. düzenli olarak tüketeceğiniz hindistan cevizi suyu size çok yardımcı olacaktır. hindistan cevizi suyunu soda ile karıştırdığınız zaman kaybettiğiniz tüm suyu ve mineralleri geri kazanacaksınız. olumlu etkilerini hemen göreceksiniz, ama cildinizin parlaması için kendinize biraz zaman vermelisiniz.

Ağız ve diş sağlığı için diş fırçalamanın yeterli olduğunu düşünenlere, uzmanından “yanılıyorsunuz” uyarısı geldi.

Yrd. doç. dr. emre meşeli, diş arası temizliğinin diş sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek toplumda yaygın bir dizi yöntemin ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturduğunu söyledi.

Diş eti hastalıklarına karşı mücadelenin gerekliliklerini sıralayan dr. meşeli, "diş eti hastalıklarının birincil sebebi olarak kabul edilen mikrobiyal dental plak, ağızda her zaman var olan bakterilerin bir araya gelerek oluşturdukları, suyla çalkalama yaparak uzaklaştırılamayan, yapışkan bir tabakadır.

bu tabakanın hastalar tarafından günlük, düzenli bir şekilde dişler ve diş eti üzerinden uzaklaştırılması diş eti hastalıkları ile savaşta oldukça önemlidir" dedi.

" diş arası temizliğinin kürdan gibi materyaller ile yapılmasının yanlışlardan biri olduğunu belirten yrd. doç. dr. emre meşeli, şu uyarılarda bulundu: "sadece diş fırçalamak ağız sağlığının korunmasında yeterli değildir.

Diş fırçalayarak dişlerin sadece açıkta kalan yüzeyleri temizlenmekte, dişlerin birbirine bakan, diş arası bölgeleri ise temizlenememektedir. diş arası temizleme alışkanlığının yaygın olmaması sebebiyle, diş eti hastalıklarının ve diş çürüklerinin en sık bu bölgelerde görüldüğü izlenmiştir. diş aralarının günde en az 1 kere diş ipi, arayüz fırçaları gibi özel üretilmiş diş arası temizleyicileriyle temizlenmesi ağız sağlığının korunmasında diş fırçalama kadar önemlidir. diş aralarının kürdanla temizlenmesi toplumumuzda oldukça sık görülen yanlış bir uygulamadır. üretilen bu kürdanların yapısı diş araları için uygun değildir. kürdanla temizleme, diş etinde zedelenmelere ve kanamalara, dişlerde hareketlenmeye, diş aralarında açılmaya ve dişlerde ayrılmaya sebebiyet verebilir. bu sebeplerden dolayı kürdan kullanımından kaçınılmalı, bunun yerine diş ipi ya da arayüz fırçası tercih edilmelidir."

diş arası temizliğinde diş hekimlerinin rolüne de dikkati çeken meşeli, "düzenli diş hekimi kontrolünde kalan hastalara, uygun diş fırçası ve diş arası temizleyicisi hekim tarafından önerilmekte ve bunları hangi yöntemlerle kullanacağı anlatılmaktadır. bu sayede hastanın tedavide etkin bir rol üstlenmesi sağlanarak, diş hekimi-hasta işbirliği ile tedavi süreci yönetilmiş olur" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER