Bağışıklığı güçlendiren sonbahar sebzeleri

Mevsimler değişiyor ancak Kovid-19 salgını hâlâ devam ediyor. Henüz virüse karşı etkili bir ilaç veya aşı geliştirilemedi. Ancak Kovid-19 korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Peki, bağışıklığı güçlendirmek için ne yemek gerekir? İşte bağışıklığı güçlendiren sonbahar sebzeleri...

Bağışıklığı güçlendiren sonbahar sebzeleri


Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yalnızca koronavirüsten korunmak için değil, her türlü virüs, bakteri ve mikroptan korunmak için önemlidir. Vücutta kalkan görevi gören ve her türlü hastalığa karşı korunmayı sağlayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle sonbahar aylarında tüketmeniz gereken besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte bağışıklık sistemini güçlendiren sonbahar sebzeleri...

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN BESİNLER

Ispanak

Demir deposu olarak adlandırılan ıspanak, kemiklerin güçlendirilmesini sağlar. K ve E vitamini açısından oldukça zengindir.

Pırasa

Hem yemek olarak hem de salata olarak tüketebileceğiniz pırasa, A vitamini türevi olan beta karoten içermektedir.

Kereviz

Cilt sorunlarının ve astım gibi hastalıklara iyi gelmesiyle bilinen kereviz, antioksidan açısından oldukça zengin bir sebzedir.

Bal Kabağı

A vitamini açısından oldukça zengin olan bal kabağı, hücre yenilenmesinde etkili bir besindir ve vücut direncinin artırılmasını sağlar.

Havuç

A vitamini deposu olan havuç hem göz sağlığının desteklenmesini sağlar hem de hastalıklı hücrelerin çoğalmasını engeller.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER