Bel fıtığına karşı bitkisel çözüm! İşte o mucizevi kür...

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ardıç meyvesi yağı hakkında merak edilen; ardıç yağının faydaları, ardıç yağı nasıl kullanılır? Sorularının cevaplarını sizin için haberimizde bir araya getirdik…

Bel fıtığına karşı bitkisel çözüm! İşte o mucizevi kür...

Baş ağrıları, selülit, romatizma, cilt hastalıkları, idrar yolu rahatsızlıkları, kanda bulunan zehirli maddelerin atılmasına kadar daha birçok rahatsızlığa iyi gelen mucizevi meyvelerin başında yer alan ardıç hakkında, sıklıkla aratılan ardıç yağının faydaları, ardıç yağı nasıl kullanılır? Sorularının cevaplarını haberimizde bir araya getirdik. Yaygın olarak ardıç meyvesi olarak bilinen ve faydaları saymakla bitmeyen ardıç yağı, ülkemizde çok fazla bulunmamasına rağmen, vücutta meydana gelen çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır.Ardıç yağı yağ olarak tanınmasa da meyvesi çoğu kişi tarafından bilinmektedir. ardıç meyvesinin sağlığımıza sağladığı faydalar kadar, ardıç yağının da sağlığımıza faydaları bulunmaktadır.

Ardıç yağının ağrı kesici etkisi olduğu bilinmektedir. sinüzite bağlı olarak gelişen baş ağrılarına ardıç yağının şifa olduğu bilinmektedir.

ARDIÇ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Ağrı gelişen bölgeye ardıç yağından bir miktar sürerek ağrının şiddetinin azalmasını sağlayabilirsiniz.

İDRAR YOLLARI İLTİHAPLANMALARINI GİDERİYOR

Ardıç yağının düzenli olarak kullanılmasının idrar yollarındaki iltihaplanmalara iyi geldiği bilinmektedir.

BRONŞİTE KARŞI DOĞAL İLAÇ!

Bronşit hastalığı olan insanlarda da yine ağız yoluyla ya da burun yoluyla ardıç yağı kullanılmalıdır.

ARDIÇ YAĞI KRAMPLARI ÖNLÜYOR!

Ardıç yağı ayakta magnezyum eksikliğinden meydana gelen kramplara iyi geldiği bilinmektedir. ardıç yağını kramp oluşan bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

VÜCUTTAKİ KANI TEMİZLİYOR!

Vücuttaki kanın temizlenmesi, ağır metallerinde aynı zamanda temizlenerek kalbe temiz bir şekilde kanın pompalanması demektir. Ardıç yağını kullanarak kanın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.


SAÇ KÖKLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR!

Ardıç yağı, saç derisindeki yağ üretimini dengeleyip saçları nemlendirmektedir. Saç köklerini güçlendiren ardıç yağı saç dökülmelerine engel olur. Ardıç yağı, saçlar için harika bir temizleyicidir.

ARDIÇ YAĞINI KİMLER KULLANAMAZ?

Kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin ardıç yağı kullanması tavsiye edilmemektedir. Çeşitli bitkilere alerjisi olan kişilerin de bu yağı kullanması önerilmemektedir.

BEL FITIĞI İÇİN ARDIÇ YAĞI KÜRÜ

Bel fıtığı kürü için gerekli olan malzemeler; 1 su bardağı klorsuz su, 2-3 yemek kaşığı atkuyruğu (kırkkilit otu),1 şişe ardıç yağı. 1 su bardağı klorsuz suyu kaynatarak içerisine 2-3 yemek kaşığı atkuyruğu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Ilık bir kıvama geldiğinde genişçe bir kabın içine süzün. Hazırlamış olduğunuz bu kürün içine 5 parmağınızı sokun ve ensenizden kuyruk sokumunuza kadar sürün. Bu karışımı sürdüğünüz günden sonraki gün aynı bölgeye ardıç yağını ense kökünüzden, kuyruk sokumuna kadar aynı şekilde uygulayın bu işlemi 20 kez tekrarlamanız gerekmektedir. Yaklaşık olarak 5 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan bölgeyi kurulayın. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez tekrarlayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER