Beynin bilinmeyen özellikleri

Sahip olduğumuz en önemli organlardan biri beyindir. Küçük olmasına karşın büyük işlerin mimarıdır. Peki beynin bilinmeyen özelliklerini öğrenmek ister misiniz? İşte detaylar…

Beynin bilinmeyen özellikleri

Bilim dünyası beynin sırlarını çözemiyor. Her gün yeni özelliği ortaya çıkan beynin hala bilinmeyenlerle dolu olduğunu söyleyebiliriz.

BİLİNMEYEN GERÇEKLER

Hayatımızın işleyişinin her anını kontrol eden, düşünen ve uygulayanı olan betin bu kadar büyük işler yapmasına karşın ağırlığı vücudumuz sadece yüzde 2'ini kaplamaktadır. Yaklaşık olarak 1300-1400 gram olan beyin yüzde 68-85'ini ise su oluşturmaktadır.

Beynin gelişimi anne karnında başlar. Annenin ruhsal durumu nasılsa beyinden ondan etkilenerek gelişimin tamamlar. Beyin cinsiyete göre de farklılık göstermektedir. Erkek beyni kadın beyninden 100 gram daha ağırdır.

Beyninizin yaptığınız işe göre çalıştığını biliyor muydunuz? Beynin ağrı ve acı hissetmez. Düzenli olarak yapılan egzersizler hafızanın güçlenmesine de yararlıdır. Düzenli ve kaliteli uyuduğunuzda hafızanızın güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER