Bu belirtiler varsa dikkat! Vücudu günden güne bitiriyor

B12 vitamin eksikliği birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. B12 vitamin eksikliği neden olur? B12 vitamin eksikliği belirtileri nelerdir?

Bu belirtiler varsa dikkat! Vücudu günden güne bitiriyor

Hemen herkesin şikayet ettiği sağlık sorunlarının başında B12 vitamin eksikliği geliyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeyle ilişkili olan B12 vitamin eksikliği birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Bunlar; unutkanlık, halsizlik, yorgunluk, dikkat eksikliği ve daha birçok sorun. Peki, B12 vitamin eksikliği neden olur? B12 vitamin eksikliği belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde…

1

B12 vitamin eksikliği giderilmediği zaman birçok ciddi hastalığa neden olur. Bu hastalıkların başında unutkanlık, halsizlik, yorgunluk ve dikkat eksikliği geliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, B12 vitamin eksikliğinin belirtilerini şu şekilde sıraladı.

2

El ve Ayaklarda Uyuşma

B12 eksikliği sinirleri örten koruyucu katmanın gücünün azalmasına neden olur. Bu yüzden elleriniz, ayaklarınız ya da bacaklarınızda ‘iğne batırılıyormuş’ hissi yaşamanıza yol açar.

3

Ağız Yaraları

Düşük B12, ağız yaralarına neden olabilir. Yaralar genel olarak kendi kendine geçer; ancak sirke, turunçgiller ve acı baharatları tahriş edici ya da acı verici olduğu için tüketmekten kaçının.

4

Vücutta yeterli miktarda B12 vitamini yoksa oksijen dağılımı yeterli olmaz ve el ve ayaklarda üşüme görülebilir.

5

Depresyon

B12 eksikliği, depresyon, kafa karışıklığı, bunama ve hafıza sorunlarına yol açar. Genellikle güvenilir olan B12 takviyelerini yetişkinler günde 2,4 mikrogram alması gerekir.

6

Vücudunuzun ihtiyacı olandan daha fazla alırsanız, vücudunuz bunu idrarla dışarı atar. Aynı zamanda yüksek dozlarda baş dönmesi, baş ağrısı, anksiyete, bulantı ve kusma gibi bazı yan etkiler görülebilir.

7

Kaslarda Zayıflık

Kaslarınız güçsüz olduğu için kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Bu durumda B12 düzeyinize baktırmanız ve hekiminizin önerdiği şekilde hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

8

Dil Pürüzsüzleşmesi

Dilde bulunan papilla denilen küçük şişlikler boşalmaya, dil giderek pürüzsüz ve parlak görünmeye başlar.

9

Bu, B12 vitamini eksikliğinin yanı sıra geçirmiş olduğunuz enfeksiyonlardan veya kullandığınız ilaçlardan da ileri gelebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER