Çiğ tüketilmemesi gereken besinler!

Vitamini kabuğunda sözünü hepimiz duymuşuzdur. Bazı besinler daha sağlıklı olabileceği düşünüldüğünden çiğ tüketiliyor ancak her sebze çiğ tüketilmek için uygun değildir. İşte çiğ tüketilmemesi gereken besinler…

Çiğ tüketilmemesi gereken besinler!

Sağlıklı olduğu düşünülerek çiğ olarak tüketilen bazı besinler vardır. ancak her sebze çiğ olarak tüketilmeye uygun değildir. sizin için asla çiğ olarak tüketmemeniz gereken besinleri bir araya getirdik. işte çiğ tüketilmemesi gereken besinler...

ÇİĞ OLARAK TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Çoğu zaman bazı besinler çiğ tüketildiğinde daha sağlıklı olduğu düşünülür. Ancak her besin çiğ tüketilmek için uygun değildir. Sanıldığının aksine bazı besinler çiğ tüketildiğinde vücuda zarar verebilir.  Peki nedir bu besinler? Patlıcan, patates, brokoli, ravent gibi aslında sağlık için oldukça faydalı olan besinler, çiğ tüketildiği zaman sanıldığının aksine bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Neden bu besinleri çiğ tüketmek zararlı? Gelin beraber bakalım.

1

Barbunya Fasulyesi

Barbunya Fasulyesi

Çiğ barbunya son derece lezzetsizdir. sadece tadı kötü olmakla kalmaz aynı zamanda mide kramplarına, kusma ve ishale neden olabilir.

2

Ravent bitkisinin yaprakları toksik madde içermektedir. eğer çiğ yemek istiyorsanız az miktarda tüketmeniz önerilir. Yapraklarının dışında kalan kısmı çiğ olarak tüketebilirsiniz. Süper bir besin olan ravent lezzetli ve aynı zamanda çok da sağlıklıdır.

3

Brokoli

Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzeler arasındadır. Ancak çiğ bir şekilde tüketildiklerinde çok daha fazla şişkinlik hissi verirler. Bu nedenden dolayı onları pişirmenizde fayda vardır.

4

Patates

Olgunlaşmamış çiğ patatesler, güneş ışığına maruz kaldığı zaman yüksek miktarda solanin içerebilirler. Bu da çiğ patlıcan yemekle aynı belirtilere sebep olabilir.

5

Patlıcan

Patlıcanın içeriğinde bulunan solanin kalsiyum emilimini azaltır ve bu da gastrointestinal sistemi tahriş edebilir. Buna bağlı olarak da mide ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve hatta kusma gibi sorunlar yaşanabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER