Depresyonu hayatınızdan çıkaracak 6 besin

Depresyon, dünyada çok fazla insanı etkileyen en büyük rahatsızlıklardan biridir. peki depresyonu azaltacak besinler nelerdir? gelin birlikte bakalım

Depresyonu hayatınızdan çıkaracak 6 besin

Elma: elma b vitamini, potasyum ve fosfor bakımından zengin bir meyvedir.tüm bu besinler, beyindeki zarara uğramış hücreleri tamir edip sizi depresyondan kurtarır. katı meyve sıkacağından geçirerek veya günde 1 elma yiyerek depresyondan uzaklaşabilirsiniz.

Balık yağı: araştırmalar, depresyondaki kişilerin omega 3 oranlarının düşük olduğunu gösteriyor. balık yağı, beynin sağlıklı işleyebilmesi adına gereken omega 3 yağ asitlerinden yüksek miktarda içerir.depresyonla mücadele etmek için günlük diyetinize 1 adet balık yağı hapı ilave edin.

Kakule: kakule vücudunuza detoks yapar, hücrelerinizi gençleştirir, ruh halinizi tedavi edip sizi depresyondan kurtarır.1 bardak sıcak suya, yarım tatlı kaşığı kakule katıp günde 1 defa için. banyo suyunuza bir miktar kakule yağı katmak ve bu suyun içinde günde yarım saat kalmakta gerginliğinizi azaltacaktır.

Tavuk: vücudumuz serotonin ve dopamin gibi mutluluk hormonları üretmek için b6 vitaminine gerek vardır. bu vitamini tavuk yiyerek karşılayabiliriz.tavuğu haşlayarak çorbalarınıza koyup fırında pişirerek yiyebilrisiniz. kızarmış olarak yenmesini ve derisini yemeyi tavsiye etmeyiz, böyle yemek kolestrolünüzü artırır ve kötü kolestrolde depresyonun baş sorumlularındandır.

Bal: balda mevcut olan doğal şeker, depresyon duygusuyla savaşmada etkili rol oynar. ayrıca bal, yıpranmış sinirleri tamir eder. sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez birer tatlı kaşığı bal tüketmek iyidir.

Kaju: c vitamini açısından zengin olan kaju sinir sisteminine olumlu sinyaller gönderir. kaju’da depresyonla mücadele eden magnezyum, triptofan ve vitamin b6 vardır. ılık süte, bir fincan kaju fıstığını toz halinde günde bir kez için. sütle içmek istemezseniz ara öğün olarak bir avuç kaju fıstık da yiyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER