Diz ağrısının doğal çözümleri

Diz ağrısı hastalıkların habercisi olabilir. Bu sebeple kısa süreli ağrılar bile ciddiye almanız gerekmektedir. Peki, diz ağrıları doğal çözümlerle nasıl geçirilir?

Diz ağrısının doğal çözümleri

Diz ağrısı, birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından biridir. İhmal edilen diz ağrılarıysa kalıcı şekilde kişide rahatsızlığa sebebiyet verebilmektedir. Peki, diz ağrısı neden olur?

DİZ AĞRISI NEDEN OLUR?

- Diz ağrısı kemik ve kas rahatsızlıklarından dolayı ortaya çıkabilir.

- Yaşa ve boya göre fazla kilodaysanız bu olay diz ağrısını meydana getirebilir.

- Ergenlik döneminde boy uzadığı için bu olay diz ağrısına sebep verebilir.

- Menisküsler zarar gördüğünde diz ağrısı hissedilir.

- Kemik erimesi, kireçlenme diz ağrısına neden olabilir.

- Kemikte oluşan enfeksiyonlar diz ağrısını şiddetlendirmektedir.

DİZ AĞRILARI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

Diz ağrısı hastalıkların habercisi olabilir. Bu sebeple kısa süreli ağrılar bile ciddiye almanız gerekmektedir. Eğer diz ağrısıyla beraber şişme ve kitlenme varsa kemiklerde tümör bulunma ihtimali yüksektir. Peki, diz ağrıları doğal çözümlerle nasıl geçirilir?

ELMA SİRKESİ VE ZEYTİNYAĞI

Sirke ve zeytinyağı karışımıyla diz ağrısını doğal yollarla giderebilirsiniz. Elde edilen bu karışımı diz çevresine masaj yaparak dağıtın ardından da cildinizin bu karşımı emmesini bekleyin. Sirkeyi bir fincan su ile içerek de vücudunuzda oluşan ağrıyı yok edebilirsiniz.

ZENCEFİL YAĞI

Diz ağrısının doğal çözümlerinden biri de zencefil yağıdır. Zencefil yağında bulunan antioksidan maddeler diz ağrısına sebep olan iltihapların sökülmesine fayda sağlayacaktır. Zencefil yağının ağrı dindirici ve iltihap atıcı özelliği bulunuyor. Diz kapağı ve çevresine birkaç damla zencefil yağı damlatarak bu bölgeye yağı dağıtın. Dairesel hareketler ile masaj yapıp yağın etkisini göstermesini bekleyin.

HARDAL YAĞI

Hardal yağından birkaç damla diz çevresine damlatarak bu bölgeye masaj yaparak dağıtın. Kısa süre içinde yağ etkisini gösterip diz ağrısını giderecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER