Dudaktan çıkan uçuk o gizli hastalığın sinyali!

Herpes virüsü ile meydana gelen uçuğu geçirmenin doğal ve bitkisel tedavisi mümkündür. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler ile uçuğu geçirebilirsiniz. Detaylar haberimizde…

Dudaktan çıkan uçuk o gizli hastalığın sinyali!


 

Uçuk, insan vücudunda bulunan ve bağışıklık sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkan herpes virüsüdür. Görülme yeri sıklıkla dudağın üstüdür fakat vücudun farklı yerlerinde de görülebilir.

Peki, uçuk neden çıkar?

- Soğuk kış mevsiminin etkisi ile bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Güçsüz bağışıklık durumlarında uçuk meydana gelmektedir.

- Uçuğun diğer nedenlerinden biri de strestir. Yoğun stres, uçuğa sebep olmaktadır.

- Kronik hastalıklar uçuğa yol açabilir.

Uçuğu geçiren doğal yöntemler

Uçuk tedavisinde kullanılan birçok farklı yöntem ve kür söz konusudur. Bunların içinde dikkat çekenlerden birisi de vanilya özüdür. Vanilya özü hızlı bir biçimde iltihaplı alanı temizler böylelikle sorun en kısa zamanda sonlanır.

Uçuğu önlemek için bağışıklık sistemini çok güçlü tutmak gerekmektedir. Bağışıklığı güçlendirmenin yollarından biri de bol bol vitamin almaktır. Güçlü bir bağışıklık sistemi ile uçuğa yakalanma riskiniz azalmaktadır.

Buz: Uçuğa iyi gelen şeylerden biri de buzdur. Buzun en büyük yararı ise özellikle ağrının ve sızının kısa süre içinde yok edilmesidir.

Sarımsak: Sarımsak kullanımı uçuk tedavisi için doğal yöntemlerden biridir. Doğal olmasına ek olarak sarımsağın antibiyotik görevi görmesi uçuğu bitkisel tedavi ile yok etmektedir.

Çay ağacı yaprağı: Çay ağacı yaprağı uçuğa iyi gelmektedir. Uçuk tedavisi için oldukça faydalı olan bu bitki mikroplu alanın en kısa süre içinde temizlenmesini sağlamaktır.

Vazelin: Uçuk tedavisinde dikkat çeken noktalardan biri de vazelindir. Uçuklu bölgenin üstüne vazelin sürerek uçuk probleminden kurtulabilirsiniz.

Uçuk için deniz tuzu nasıl kullanılır?

Deniz tuzu kullanımı uçuk ile mücadele etme konusunda en çok ilgi gören yöntemlerin arasında bulunur. Bunun için ılık bir bardak suyun içine deniz tuzunu koyun. Bunun miktarının minimum 1 çay kaşığı kadar olması lazım. Güzel bir biçimde bunu karıştırın ardından yapılacak olan şey ise bunu ilgili yere sürmektir. İlk başlarda çok büyük bir acı verse de zaman ile bu acı geride kalır. Böylelikle uçuğun iyileşmesi sağlanmış olur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER