Kabızlığa iyi gelen çaylar

Kabızlık sorunu ile baş etmenin en doğal çözümlerinden biri de doğru bitki çayını tüketmek. Sizin için kabızlık sorununu çözen bitki çaylarını derledik. Detaylar haberimizde...

Kabızlığa iyi gelen çaylar

Kabızlık sorunu ile baş etmenin en doğal çözümlerinden biri de doğru bitki çayını tüketmek. Kabızlığa iyi gelen bitki çayları nelerdir? Sizin için kabızlık sorununu çözen bitki çaylarını derledik. Şifa olsun!

DOĞAL BİR MÜSHİL: SİNAMEKİ ÇAYI

Sinameki çayının doğal bir müshil etkisi bulunmaktadır.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/CRi7PPa0iptmJLDSlEQkiW4VPnUEcy3O-body.jpg

Sinameki çayını hazırlamak için; 1 su bardağı sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar sinameki eklemeniz yeterlidir. Sinameki çayı 5 dakika demlendikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.

LİF ZENGİNİ KARAHİNDİBA ÇAYI

A, C ve D vitaminleri, potasyum, çinko, demir kaynağı olan karahindiba besin lifi yönünden de oldukça zengindir. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlayan karahindiba çayını hazırlamak için aktarlardan karahindiba yaprakları ve kökünden oluşan karışımı temin edin.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/Uo7hEfa4eqmOmlF395LV7sNhyphP7DRM-body.jpg
 

1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde bu karışımı ilave edip 5 dakika demleyin çayın tadını lezzetlendirmek için karanfil ilave edebilirsiniz.

KABIZLIK PROBLEMİ İÇİN ZENCEFİL ÇAYI

Antioksidan yönünden zengin olan zencefil, kabızlık problemi yaşayan kişilerde bu sorunu çözmektedir.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/XsEvMuhkOam8WHYQhNjeJQ2XS3ZjQbMw-body.jpg
 

Zencefil çayını hazırlamak için; zencefilden minik bir parça ayırarak rendeleyin. Kaynattığınız suyu bir kenara alıp soğumasını bekleyin. Ilımaya başlayan sıcak suyun içerisine zencefilleri ekleyin ve 8 ila 10 dakika demlendikten sonra süzün eğer isterseniz içerisine bal veya çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

KABIZLIĞA DOĞAL ÇÖZÜM: NANE ÇAYI

Magnezyum içeren nane çayı potasyum ve bolca C vitamini de içermektedir. Hem sindirim sistemine hem de sinir sistemine rahatlatıcı etkileri bulunan nane çayı kabızlığa da doğal bir çözüm oluyor.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/oZOHeBO65UuRQwj318FIf3JU6zfbfrHV-body.jpg
 

Nane çayı hazırlamak için kurutulmuş nane yapraklarını sıcak suyun içine ekleyip yaklaşık 15 dakika demlendirerek süzün.

BİBERİYE ÇAYI İLE KABIZLIĞA SON!

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/bM7xOrDmBGXfRsBOpTcawiZrsyxIrLkU-body.jpg

Biberiye çayı; hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık problemine karşı oldukça faydalıdır. Biberiye çayı hazırlamak için, 1 su bardağı sıcak suya 1 dal biberiye ekleyin ve 15 dakika demleyin. Demlenme süresi dolduktan sonra biberiye çayını tüketebilirsiniz.

ISIRGAN OTU ÇAYI KABIZLIK VE ŞİŞKİNLİĞİ YOK EDİYOR!

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/JNuWv0ppUb9ICms5H3QoDMUCj5kRMVW6-body.jpg

Isırgan otu çayı ile kabızlık ve şişkinlik sorunlarını giderebilirsiniz. Isırgan otunu kaynayan suyun içine ilave ederek karışımı birkaç dakika içinde ocaktan alın ve demlenmesini bekleyin ardından süzerek tüketin. Eğer ısırgan otu çayının tadı hoşunuza gitmez ise limon ve bal ilave edebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER