Kabuğundaki vitaminle koroner arter hastalığını azaltıyor!

Hastalıklarda sıklıkla başvurduğumuz limonun faydaları bir hayli fazla… Her şeyi ile vitamin deposu olan bu turunçgilin kabuğu da oldukça faydalı. Limon kabuğunun faydaları nedir? Detaylar haberimizde…

Kabuğundaki vitaminle koroner arter hastalığını azaltıyor!

ŞİFASI İLE LİMON KABUĞU...

- Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF bilimsel ismiyle Polymethoxylated Flavones sayesinde kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini ve karaciğer yağlarını azaltmaktadır.

- Limon kabuğundadiyet lifi, bağırsak sağlığını olumlu bir şekilde muhafaza etmektedir.

- Limon kabuğu aynı zamanda kabızlığı önlemektedir.

- İçerdiği yüksek antioksidan hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri engelliyor.

- Limon kabuğu, içerdiği limonen ve salvestrol sayesinde kanserli hücreler ile mücadele ediyor.

- İçerdiği C vitamini dolayısı ile limon kabuğu koroner arter hastalığını da azaltıyor.

ÇİLEKLİ LİMONATA TARİFİ

İçinizi ferahlatacak harika bir limonata tarifini sizin için derledik… Limonun ekşiliğiyle çileğin damakta şenlik yaratan tadını harmanlandık. Şimdiden afiyet olsun…

Malzemeler:

- 1/2 su bardağı toz şeker

- 1/2 su bardağı ılık su

- 1 adet portakal

- 3 adet limon

- 350 gr. çilek

- 1 litre su

- Buz

Hazırlanışı: Öncelikle limonların kabuklarını ince bir biçimde rendeleyin. Limonun beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin, acılaştırabilir. Rendelediğiniz kabukları bir karıştırma kabının içerisine alıp üzerine toz şekeri ilave ederek şeker iyice sulanana kadar iyice karıştırın. Bu karışımın üzerine suyu ilave edip iyice karıştırın. Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu iyice sıkın ardından karışıma ilave ederek karıştırın.

Çileklerin yapraklı kısımlarını temizleyip parçalayıcınızın haznesine alın. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çekin. Limonata özütünüzün üzerine bir süzgeç koyarak çilek pürenizi içerisine koyun. Sonrasında bir kaşık yardımı ile süzgeçten geçirip limonata özütünüzün içerisine ilave edin. Üzerine su ile buz ilave ederek karıştırın. Limonatanız hazır, keyifle tüketebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER