Kanserle mücadele eden besin

Günümüzün en önemli hastalıklarından biri kanserdir. Bizim yapmanız gereken ise vücudumuzun bizlere göndermiş olduğu belirtileri dikkate almaktır. Peki kanserle nasıl Mücadele etmeliyiz? Kansere karşı önlem almak için hangi besinleri tüketmeliyiz? İşte detaylar...

Kanserle mücadele eden besin

Kanserle mücadele etmek için birçok vitamin ve mineral içeren meyve ve sebze vardır. Ama bunlardan en önemlisi arı sütüdür. Arı sütü tek başına kanserle mücadele edebilecek bir besindir.

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI

Arı sütü, hem üretimi oldukça zahmetlidir. İçerisindeki faydaları sayesinde de oldukça pahalıdır. Ülkemizde üretimi oldukça zor olduğu bilinen bu besin yılda sadece 50 kg kadar üretilmektedir. Arı sütünün kilosu ortalama olarak 15-20 bin civarındadır. Dünya geneline baktığımızda ise en çok arı sütünün Japonya'da üretildiğini söyleyebiliriz.

Arı sütü, %66'sı sudan, ,5'i karbonhidrattan, %4,5'i lipidden ve 'ü aminoasitten oluşmaktadır. B1, B2, B3, B12, biotin, inositol, asetilkolin, folik asit, A, C, D, E vitaminleri, bazı mineraller, enzimler, hormonlar, antibakteriyel ve antibiyotik bileşenleri içermektedir. İçerisinde bulunan aktif bileşikler sayesinde anti-viral, anti-bakteriyel, anti-inflamatuar ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri vardır. Kan şekerini düşürücü etkisi bulunmaktadır. İştah üzerinde düzenleyici etkisi vardır ve iştah açıcı olarak da kullanılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER