Magnezyum yağının faydaları saymakla bitmiyor

Magnezyum yağı, isminden de anlaşıldığı gibi magnezyum mineralinden meydana geliyor ve gerçekte bir yağ olmamasına rağmen yağsı bir yapısı olduğu için çoğunlukla yağ olarak isimlendiriliyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor.

Magnezyum yağının faydaları saymakla bitmiyor

Magnezyum yağı, isminden de anlaşıldığı gibi magnezyum mineralinden meydana geliyor ve gerçekte bir yağ olmamasına rağmen yağsı bir yapısı olduğu için çoğunlukla yağ olarak isimlendiriliyor. Bu yüzden aldığınız magnezyum yağının yağ olmadığından emin olabilirsiniz. Onun bu yağsı ama yağ olmayan yapısı ise genellikle cilt üzerinden çabuk emilmesini ve sonrasında herhangi bir yağlı hissi bırakmamasını sağlıyor.



Son yıllarda hemen hemen hiç bir yetişkinin günlük olarak ihtiyaç duyduğu magnezyumu almadığının altını çizersek, magnezyum yağının faydalarından bahsetmek yerinde olacaktır.



Magnezyum yağının en büyük yararı, onu cilt üzerine sürerek de vücudun ihtiyacı olan magnezyum alımını sağlamış olmanız. Her ne kadar içeceklere bir iki damla katarak tüketilse de, gerçekleştirilen araştırmalar cilt üzerinden emilimin daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü mide ve bağırsaklardaki diğer maddelerin magnezyum mineralini bozması, onun emiliminin daha kötü olmasına neden oluyor.



Magnezyum yağının en çok kullanım alanlarını listelemek gerekirse;

• Spor sonrası kondüsyonu geri kazanma

• Migrene karşı koruma

• Cilt bakımı

• Diyabete karşı etkili

• Hipertansiyonu düşürme

• Stresi azaltma

• Uykuyu iyileştirme şeklinde sıralayabiliriz.



Magnezyumun doğal bir kas gevşetici özelliği taşıması onun spordan sonra kasların rahatlamasına yardımcı olmasına neden oluyor ve bununla birlikte kaslardaki gerginlikten doğan migren, baş ağrıları, stres ve uyku sıkıntılarına karşı da etkili olmasını sağlıyor. Genellikle stresli ve yorucu bir günlük rutini olanlar, doğru oranda magnezyumu magnezyum yağı ile vücutlarına aldıklarında, dinlenme zamanlarının daha verimli geçtiğini fark edeceklerdir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER