Pamuk yağı nedir, faydaları nelerdir?

Pamuk yağı, farklı pamuk tohumlarından oluşan pamuk çekirdeklerinin öğütülerek sıkıştırılması ile ortaya çıkan bitkisel bir yağ çeşididir. Pamuk yağı sağlıklı mı? Pamuk yağı faydaları nedir?

Pamuk yağı nedir, faydaları nelerdir?

Pamuk yağı, farklı pamuk tohumlarından oluşan pamuk çekirdeklerinin öğütülerek sıkıştırılması ile ortaya çıkan bitkisel bir yağ çeşididir.

Pamuk yağının içerdiği Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri, vücutta kendiliğinden üretilmediği için dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı pamuk yağı besleyici bir özelliği barındırır. Pamuk yağının kullanım alanı, diğer yağ türlerine oranla daha geniştir.

PAMUK YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Pamuk yağı bağırsakları yumuşatıp sindirim sistemi hareketlerini düzenler ve kabızlık problemini giderir.

- Pamuk yağı içindeki vitaminlerden dolayı cildi ve saçları besleyip onlara sağlıklı bir görünüm kazandırır.

- Pamuk yağının ateş düşürücü bir etkisi bulunmaktadır.

- Pamuk yağı adet kanamalarının daha düzenli olmasına etki sağlar.

- Pamuk yağı antioksidan bir özelliğe sahiptir.

- Bol miktarda E vitamini içeren pamuk yağı vücudu besler.

PAMUK YAĞININ ZARARLARI NELERDİR?

Pamuk yağının, bütün diğer yağ çeşitleri gibi fazla tüketildiğinde kalori alımına sebep olması dışında, bilinen başka bir zararı bulunmamaktadır.

PAMUK YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/dF1z2i3VgHmB6Lfa8h11VvMeid3r4gsi-body.jpg

- Pamuk yağının rafine hali yemeklerin içinde bitkisel bir yağ çeşidi olarak kullanılmaktadır.

- Pamuk yağı kızartmalarda kullanıldığında, kızartılan yiyeceğin çok daha gevrek olmasını sağlar. Isıya dayanıklılığı diğer yağlara göre daha yüksek olan pamuk yağı kızartmalar için ideal bir yağ çeşididir. Pamuk yağı ile kızartılan yiyecekler mutlaka kuru olmalıdır.

- Pamuk yağı sıcak yemeklerin içinde de kullanılmaktadır.

- Pastacılıkta kek ve kremalarda kullanılan pamuk yağı hamur işlerinde ve özellikle de tulumba tarzı, yağda kızaran tatlılarda kullanılmaktadır.

- Pamuk yağı margarin üretiminde, cipslerin kızartılmasında, bazı ekmek ve tahıllı aperatiflerin üretiminde de kullanılmaktadır.

- Pamuk yağı; tekstil alanında, çocuk bezlerinde ve kadın pedlerinde, bazı makyaj malzemelerinin içinde ve diğer kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.

- Pamuk yağı diğer yağ çeşitlerine göre daha az maliyetli olduğu için diğer yağların içinde çözücü olarak da kullanılmaktadır.

PAMUK YAĞ NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Pamuk yağı muhafaza edilirken ağzı hava almayacak bir şekilde kapalı bir teneke veya cam kapta, ışık almayacak biçimde ve nemsiz bir ortamda muhafaza edilmelidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER