Sadece 7 yöntem ile çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirin

Özellikle pandemi zamanı çocukların hastalanması ebeveynlerin paniklemesine olabilir. zayıf bağışıklık sistemi hastalıklara neden olabiliyor. bağışıklık sistemini güçlendirmeye ise dengeli ve doğru şekilde beslenmekten başlamalısınız.

Sadece 7 yöntem ile çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirin

Özellikle pandemi zamanı çocukların hastalanması ebeveynlerin paniklemesine olabilir. zayıf bağışıklık sistemi hastalıklara neden olabiliyor. bağışıklık sistemini güçlendirmeye ise dengeli ve doğru şekilde beslenmekten başlamalısınız. beslenme ve diyet uzmanı dilara ismailoğlu, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için tavsiyelerde bulundu.

Zerdeçal, zencefil ve ev yapımı yoğurt

Zencefil ve zerdeçalın oldukça faydalı olduğu biliniyor. yoğurdun probiyotik etkisi ile zencefil ve zerdeçal birleştiğinde ise ortaya çıkan karışım bağışıklık güçlendirmek için birebir. 1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı zerdeçal ilave edin. not: yoğurt probiyotik maya ile evde mayalanmalıdır.

kefir ile meyve kullanın

Doğal kefiri gün içinde 1 çay bardağı kadar tüketmek bağışıklık sistemine oldukça yararlıdır. içindeki prebiyotik ve probiyotik bakteriler bağırsaklardaki faydalı mikroorganizmaları arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. sade kefirin tadını çocuğunuz sevmezse içine meyve püresi ekleyebilirsiniz.

Pekmez ile kivi

Kivi, diğer meyvelere göre c vitamini oldukça fazla olan bir meyvedir. c vitamini vücutta demir mineralinin emilimini de artırıcı özelliktedir. çocuğunuz demir eksikliği yaşıyorsa kivi üzerine pekmez sürerek, demir eksikliğini azaltacak oldukça basit besini hazırlayabilirsiniz.

Arı sütü ve bal

Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütünü sabahları 1 çay kaşığı bal ile tüketilmesi çok yararlıdır. 3 yaşından küçük çocuklar tüketilmesi olumsuz sonuçlara neden olabilir.

Balık tüketimi önemli

Güçlü bir antioksidan olan selenyum içeren balık, haftada 2-3 gün tüketildiğinde çocuğun konsantrasyonunu artırarak derslerdeki başarısını olumlu etkiler ve bağışıklık sistemini de güçlendirir. ayrıca selenyum tahıllı ekmekler, ceviz, fındık gibi yağlı kuru yemişler, yumurta, süt ve süt ürünlerinde de vardır.

Yumurta zinde tutar

En iyi protein kaynaklarından biri olan yumurta, a, d, e ve b12 vitaminleri bakımından oldukça zengindir. çocuklar her gün bir yumurta tüketilmelidir.

Anne yemeği

Çocuklar muhakkak ev yemekleri ile beslenmeli, olabildiğince fast-food besinlerden uzak durmalıdır. çocukların ev yemekleri yemesi için farklı tarifler hazırlanabilir, değişik sunumlar yapılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER