Sadece fındıkta bulunan bu madde kansere deva!

Fındığın sağlığa olan faydaları fındığa olan rağbeti artırıyor. Fındığın yararları nelerdir? Çiğ fındığın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Sadece fındıkta bulunan bu madde kansere deva!

Fındığın sağlığa olan faydaları fındığa olan rağbeti artırıyor. Vücut sağlığına önemli katkılar sunan çiğ fındık kişiyi tok tutma özelliğiyle de oldukça popüler. Çiğ fındık uzmanlar tarafından şiddetle önerilmekte bunun sebebi de kavrulmamış fındıkların kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içermesidir. Fındığın yararları nelerdir? Çiğ fındığın faydaları nelerdir?

FINDIK KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR!

- Yapılan bilimsel çalışmalar, düzenli olarak fındık tüketiminin kolesterolü yüzde 27 oranında düşürdüğünü kanıtlamıştır. Fındığın içerisinde kalp sağlığına yararlı yağlar bulunmaktadır örneğin içerdiği oleik asit sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyesinin düşürülmesine katkı sunarken, vücutta iyi kolesterolün (HDL) seviyesinin yükseltmesine yarar sağlar.

DİYABET HASTALARINA FINDIK ÖNERİLİYOR!

- Diyabet hastalarının günlük diyetlerine fındık eklendiğinde glukoz intoleransında iyileştirme belirlenmiştir. Bunun sebebi de fındığın lifli bir besin olmasıdır. Lif sadece sindirimi değil, aynı zamanda kan şekerini dengeleyip diyabet riskini ortadan kaldırmaktadır.

FINDIK MUTLULUK HORMONUNU SALGILIYOR!

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/2WP8w7lDHHZ0Ye2YOo4wi25enmCf3fUp-body.jpg

- B6 vitamini yönünden zengin bir besin olan fındık, sinir sisteminin düzgün şekilde çalışmasını sağlar.

- Fındığın içerisinde proantosiyanidinler, kuersetin ve kaempferol gibi fitokimyasal maddeler bulunur. Bu proantosiyanidinler flavonoidler olarak isimlendirilen bir gruba aittir. Flavonoidler beyin sağlığını desteklemektedir. Çiğ fındık tüketimi kişinin zihinsel ve psikolojik olarak kendisini daha iyi hissetmesine olanak sağlamaktadır.

KANSERE KARŞI FINDIK!

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/nDQAzempkd4IZCkEqvbCqIJmXnInaCOp-body.jpg

- Güçlü bir antioksidan olan fındık yalnızca vücuttaki hücreleri yenilemez, DNA'sı bozuk ve tümörlü hücreleri azaltıp kanser riskini önemli oranda düşürür. Yalnızca fındıkta bulunan bir bileşik olan beta-sitosterol, meme ve prostat kanseri riskini de azaltmaktadır.

KABIZLIĞA NE İYİ GELİR?

- Fındık, içerisinde bulundurduğu lif, protein ve yüksek yağ nedeniyle tokluk hissi vermektedir. İyi bir lif kayağı olan fındık sindirim sistemini etkileyerek mide içerisinde öğütmeyi kolaylaştırmaktadır. Sindirim sisteminin çok daha iyi çalışmasını sağlayan lif kaynağı fındık sayesinde ishal ve kabızlık gibi problem çözüme kavuşmaktadır.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ FINDIK YAĞI

- E vitamini yönünden zengin bir kaynak olan fındık yağı, bağışıklığı güçlendirici bir etki sağlar. E vitamini kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyip anemi riskini de azaltmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER