Sağlık Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin son 24 saatlik koronavirüs tablosu belli oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hala devam ederken, Sağlık Bakanlığı son 24 saatin güncel Kovid-19 verilerini paylaştı. Bakanlık 192 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 21 bin 747 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı açıkladı! Türkiye'nin son 24 saatlik koronavirüs tablosu belli oldu

Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınında son durumu Sağlık Bakanlığı paylaştı. Sağlık Bakanlığı güncel koronovirüs ile ilgili vaka sayıları ve aşı haritasını vatandaşlarla paylaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 2 Aralık'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 21 bin 747 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 192 oldu. Bir günde toplam 358 bin 816 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 22 bin 284 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 81,44 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,73 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 120 milyon 640 bin 853 olarak kayıtlara geçti.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/YY8Xvbl43RYAxyz5rkzL7cLpBHwUeMN8-body.jpg

SAĞLIK BAKANINDAN MOTİVASYON MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara motivasyon veren bir yazı yayınladı. Bakan Koca yazısında şu ifadelere yer verdi; "Salgın hastalığı gündemimizden çıkarmalıyız. Ancak bunu yaparken tedbirlere uymayı terk etmemeliyiz. Mücadele sürekliliği bize başarıyı getirecek. Varyant ve mutasyonlar gündeminizde yer almamalı. Bilim Kurulumuz sizin için her durumu titizlikle izliyor"

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU YER ALDI

18 yaş ve üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA YAPILDI

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak listeye alındı.

KİŞİSEL TERCİHLERİMİZDE KURALLARA DİKKAT ETMELİYİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabın yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 'Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim.'

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER