Sivrisineklere elma sirkesi ile savaş açın

Yaz akşamlarının keyfini ısrarcı bir kaşıntıya dönüştüren sivrisinekler hepimizin ortak sorunu. Özellikle çocukları korumak bu aşamada biraz zorlayıcı olabiliyor. Peki bu davetsiz misafirlerden en pratik yollarla nasıl kurtuluruz gelin birlikte bakalım.

Sivrisineklere elma sirkesi ile savaş açın


Sivrisinek ısırıklarınan zahmetsizce ve pratik yöntemlerle kurtulmayı düşünüyorsanız aşağıda vereceğimiz pratik bilgileri hayata geçirebilirsiniz. İşte sivrilerden sorunsuzca kurtulma yolları.

BUZ SÜRMEK

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en tesirli yollarından biri bölgeye 10 dakikalık soğuk kompres uygulaması yapmaktır.

ELMA SİRKESİ İLE KAŞINTIYA SON

Sirke doğal bir antiseptiktir. Bu özelliği vesilesiyle cildin iyileşmesine destek olmaktadır. Yapmanız gereken en kolay şey pamuğa birkaç damla elma sirkesi dökerek kaşıntıya uygulamak. Anında kaşıntının geçtiğini fark edeceksinz.

BALI DENEYİN

Bal antibakteriyel bir etkiye sahiptir. Isırığın üstüne bir miktar uyguladığınızda kaşıntının geçmesi uzun sürmeyecektir.

ÇAY TORBALARI KAŞINTIYA İYİ GELİR

Soğutulmuş poşet çay torbaları da şişkinliği alı ve bunun yanı sıra ısırıığın olduğu yerin nemlenmesine ve kaşıntının geçmesine de destek olur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER